Bosanka Enisa presenetila kanadskega vplivneža, s svojim odzivom osvojila splet

Magazin 20. Sep 202222:13 4 komentarji
Enisa
TikTok: mdmotivator/Zachery Dereniowski

Na družbenem omrežju TikTok se je razširil ganljiv posnetek čistilke Enise, ki za prijazen pogovor od študenta medicine in tiktokerja Zacheryja Dereniowskega v dar prejeme 1.500 dolarjev (okoli 1.130 evrov, op. a.). Kljub lepi gesti Enisa denarja sprva ni želela vzeti in mu je dejala, naj ga raje porabi za šolanje ali dekle. Bosanka se je s svojo dobrosrčnostjo tako dotaknila številnih. Posnetek, ki sta si ga ogledala več kot dva milijona uporabnikov, je videla tudi njena hči, ki je komentirala, da njena mama dela na univerzi in da je res delavna.

Motivacijski govorec in študent medicine Zachery Dereniowski iz Kanade je na družbenem omrežju TikTok, na katerem mu sledi več kot 10 milijonov ljudi, zaslovel predvsem z objavami, ki osvetljujejo dobroto in prijaznost ljudi. Tokrat se je v središču pozornosti znašla čistilka Enisa, ki se je iz Bosne v tujino za boljšim življenjem preselila pred devetimi leti.

Posnetek tako prikazuje njuno interakcijo, pri čemer Dereniowski k Enisi pristopi med njenim delom na univerzi v Ontariu. Ker pogreša svojo družino, jo prosi, ali lahko poklepetata za dve minuti. V pogovoru mu Enisa razkrije, da je iz Bosne in da njena družina ne živi z njo. V Kanado se je preselila zaradi boljših možnosti za življenje in delo. Na vprašanje, kaj bi povedala nekomu, ki svojo družino pogreša, prijazna gospa odvrne, da odgovora na to vprašanje pravzaprav ne pozna. A mu razkrije, da je bila prvi dve leti žalostna, sedaj pa je bolje.

S svojo prijaznostjo osvojila splet

Dereniowski ji nato razkrije pravi namen njunega pogovora. Pove ji, da ji bo podaril 1.500 dolarjev (okoli 1.130 evrov, op. a.), saj je prva oseba, ki je bila do njega prijazna. Enisa, ki denar sprva večkrat zavrne in mu reče, naj ga raje porabi za šolanje ali dekle, denar na koncu le vzame, a ga opozori, da bo delala do 23. ure in da če si premisli, mu ga bo vrnila. Dereniowski jo nazadnje vpraša, kakšno je njeno sporočilo svetu, Enisa pa odvrne, da si želi živeti v svetu brez vojn in bojevanja. Posnetek se konča z njunim objemom.

@mdmotivator “No war. No fighting.” — 🥺❤️ (Donation L1NK LIVE) #bosnia #janitor #money #family #kindness #support #university #canada ♬ original sound - Zachery Dereniowski

Ganljivo interakcijo med Kanadčanom in Bosanko sta si na TikToku ogledala že več kot dva milijona ljudi, prislužil pa si je že več kot 300 tisoč všečkov. V komentarjih se je nato pojavil zapis uporabnice Amele, ki je zapisala, da je na posnetku njena mama. Kot je pojasnila, njena mama dela na univerzi in je zelo delavna. “Ko je prišla domov, mi je povedala za vajino srečanje. Bila sem v šoku in mama je še vedno v šoku. Polepšal si ji dan. Povedala mi je tudi, da vajinega srečanja ne bo nikoli pozabila,” je dodala.

Sicer pa so se v komentarjih zgrnili uporabniki z vsega sveta, tudi z Balkana, ki so prepoznali dobroto gospe Enise. “Srb/Hrvat tukaj. To me je spravilo v jok, moja mama je bila čistilka 15 let,” je komentiral eden od uporabnikov, nekdo drug pa je zapisal, da je Enisa prisrčna in da je njena duša prav zares lepa. Bosanka Elisa pa je dodala, da so Bosanci sicer načeloma zelo ponosni in da ni presenečena nad njenim odzivom. “Ampak videti je žalostna in zlomljena,” je še dodala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje