Britanski voditelj, ki je izginil na grškem otoku, umrl naravne smrti

Svet 10. Jun 202415:12 0 komentarjev
Iskalna akcija za pogrešanim britanskim voditeljem
Foto: Panormitis Chatzigiannakis/REUTERS

Britanski televizijski voditelj in zdravnik Michael Mosley je izginil na grškem otoku Simi. Po več dneh iskanja so v nedeljo našli njegovo truplo, obdukcija pa je pokazala, da je umrl naravne smrti.

Truplo Michaela Mosleyja so v nedeljo našli na skalnatem predelu grškega otoka Simi – štiri dni po tem, ko je izginil.

Tiskovna predstavnica policije Konstantia Dimoglidou je za BBC povedala, da v prvi obdukciji niso našli nobenih poškodb, ki bi lahko povzročile njegovo smrt. Umrl je okoli 16. ure v sredo, torej na dan, ko je izginil. 67-letnik je zapustil plažo Agios Nikolaos okoli 13.30 in odšel na sprehod.

Posnetki nadzorne kamere bara na plaži Agia Marina naj bi prikazovali zadnje trenutke dr. Mosleyja, ki se spušča po pobočju, preden izgine za zidom. Njegovo truplo je našel vodja bara Ilias Tsavaris, po tem, ko je neki snemalec med iskalno akcijo nekaj opazil v bližini ograje.

Iskalna akcija za pogrešanim britanskim voditeljem
Foto: Panormitis Chatzigiannakis/REUTERS

Tsavaris je za SkyNews dejal, da so otroci pogrešanega iskali le nekaj metrov stran od tam, kjer so ga našli, a so potem šli v drugo smer. “Ne vem, ali je to slabo ali dobro, ker si ne morem predstavljati, da bi njegova družina videla, kar sem videl. In verjemite mi, to, kar sem videl, je … Ne morem opisati.”

Moški, ki je našel Mosleyja
Ilias Tsavaris. (Foto: PROFIMEDIA)

“Ubral je napačno pot in se zgrudil”

Soproga dr. Mosleyja Clare Bailey Mosley se je v izjavi poklonila svojemu “čudovitemu, zabavnemu, prijaznemu in briljantnemu možu”. Dejala je, da sta se imela zelo rada in da sta živela izredno srečno življenje. “Opravil je neverjeten vzpon, ubral napačno pot in se zgrudil, kjer ga niti obsežna iskalna ekipa ni mogla opaziti,” je še dejala.

Grški otok Simi
Vzpon, ki ga je želel opraviti Mosley. (Foto: PROFIMEDIA)

Mosley je študiral medicino v Londonu in študij tudi končal, a kot zdravnik nikoli ni delal. Zadnji dve desetletji je bil poznan kot voditelj, dokumentarist, novinar in avtor. Vodil je oddajo Trust Me, I’m a Doctor in podkast Just one Thing na BBC Radiu 4. Pisal je tudi kolumno za Daily Mail.

Zagovarjal je prekinitveni post, ob smrti pa se mu je poklonil tudi nekdanji vodja laburistične stranke Tom Watson, ki je dejal, da je Mosley spremenil njegovo življenje s svetovanjem pri dieti in telovadbi. “Postal sem pravi oboževalec njegovega dela. Skozi leta mi je pomagal ohraniti zdravje, pomagal pa je še milijonom ljudi. In bil je velik novinar: zelo zapletene znanstvene koncepte je razložil na zelo preprost način,” je še dejal Watson.

Knjige Michaela Mosleyja
Knjige Michaela Mosleyja. (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!