Črna gora: v neurjih umrla dva človeka, v Baru za 35 milijonov evrov škode

Svet 05. Jul 202413:38 0 komentarjev
Razdejanje po neurju v Baru v Črni gori
Foto: zajem zaslona/@podgoricki_vremeplov/INSTAGRAM

Neurje, ki je v začetku tedna prizadelo Črno goro, je terjalo dve smrtni žrtvi, v pristanišču Bar pa povzročilo za 35 milijonov evrov škode. Orkanski veter je v pristanišču podrl tri žerjave in lomil pretovorne mostove, uničenih je bilo tudi več plovil in avtomobilov.

Neurje, ki je v začetku tedna prizadelo regijo, je v črnogorskem pristanišču Bar po prvih ocenah povzročilo za 35 milijonov evrov škode, je v četrtek sporočila tamkajšnja vlada.

Luki Bar so obljubili pomoč države pri sanaciji uničene pristaniške infrastrukture.

Orkanski veter je v pristanišču Bar v torek med drugim podrl tri žerjave in lomil pretovorne mostove, uničenih pa je bilo tudi več plovil in avtomobilov.

Da je neurje povzročilo veliko škodo na pristaniški infrastrukturi v lasti Luke Bar, je v četrtek po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina potrdila tudi vlada v Podgorici. Ob tem so dodali, da Luka Bar odpravljanja posledic naravne nesreče ne bo mogla premagati z lastnimi sredstvi, ampak bo potrebovala finančno pomoč države.

V torkovem neurju v Črni gori sta umrla dva človeka, v več obmorskih mestih pa je orkanski veter z nalivi povzročil tudi veliko gmotno škodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!