Čudežna rešitev: našli so jo 80 kilometrov od obale

Svet 11. Jul 202414:22 0 komentarjev
Reševanje kitajke na japonskem
Foto: Japonska obalna straža/AFP/PROFIMEDIA

Kitajko so morski tokovi odnesli 80 kilometrov stran od obale. 21-letnica je v vodi preživela dve noči, nato pa jo je našla in rešila tovorna ladja.

V ponedeljek se je 21-letna Kitajka okoli 19.30 s prijateljem na japonski plaži Širahama odpravila plavat, a so jo odnesli morski tokovi. Prijatelj je poklical pomoč in povedal, da je 21-letnica pogrešana, poroča Guardian.

“Ob 19.55 smo dobili informacijo o pogrešani osebi,” je povedal predstavnik japonske obalne straže. Oblasti so začele iskalno in reševalno akcijo.

21-letna Kitajka je reševalcem povedala, da se je v vodo odpravila z napihljivim obročem, nato jo je odneslo morje, na plažo pa se ni mogla vrniti. V sredo ob 7.48 je Kitajko našla tovorna ladja, ki je plula ob polotoku Boso. Našli so jo 80 kilometrov od obale. Dva člana posadke sta vzpostavila radijsko povezavo, nato pa sta skočila v morje in rešila 21-letnico.

“Med plažo in krajem, kjer so jo našli, je v zračni liniji 80 kilometrov razdalje. Domneva se, da jo je morje odneslo še dlje,” je še sporočil uradnik.

Po reševanju so žensko odpeljali v bolnišnico, a jo kmalu odpustili. Bila je prisebna, a nekoliko dehidrirana, njeno življenje pa ni bilo ogroženo, še piše Guardian.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!