Čustveno slovo od starega prijatelja: “Zdaj se mu na žalost ni uspelo izvleči”

Svet 04. Sep 202414:28 2 komentarja
Momčilo Bajagić Bajaga
Foto: PROFIMEDIA

Po smrti Bore Đorđevića se je od njega poslovil Momčilo Bajagić - Bajaga, ki je bil nekoč del skupine Riblja čorba. Đorđevića je označil za velikega pesnika, glasbenika in prijatelja.

V ljubljanskem kliničnem centru je po hudi obliki pljučnice umrl Borisav Bora Đorđević, pevec skupine Riblja čorba.

Đorđević je leta 1978 ustanovil Ribljo čorbo, ki je zaradi provokativnih besedil in posebnega stila hitro postala ena najbolj priljubljenih skupin v nekdanji skupni državi. Skupino je najbolj zaznamovalo sodelovanje Bore in Momčila Bajagića – Bajage.

Bajaga je bil del skupine Riblja čorba šest let, pridružil pa se ji je, ko mu je bilo le 17 let. V začetku osemdesetih let je zasnoval svoj bend, ki ga je poimenoval Bajaga i instruktori, prvi koncert pa so imeli leta 1984. Takrat je izdal ploščo Pozitivna geografija, ki jo je, kot je povedal za N1 Beograd, dojemal kot svoj solo izlet.

“Mogoče sem bil malo nasičen, ampak nameraval sem ostati v Riblji čorbi. Imeli smo (z drugim bandom, op. a.) koncert v Domu sindikatov in vrnil sem se, da bi s Čorbo odigral še kakšnih 20 dogovorjenih koncertov. Potem je sledil letni dopust. Med tistim dopustom so me poklicali iz Čorbe, da bi odigral nekaj koncertov v Grčiji, ampak sem že bil dogovorjen za turnejo s skupino, s katero sem igral v Domu sindikatov. Ko sem se vrnil z dopusta, sem kupil časopis in videl, da je Riblja čorba zamenjala Rajka in mene,” je za srbski N1 maja letos povedal Bajagić.

O svojem odnosu z Boro Đorđevićem je dejal, da se nikoli nista sprla. “Prvih šest mesecev se nisva marala, potem je bilo normalno. Rad imam Boro, moj prijatelj je in od njega sem se veliko naučil. Pozneje sva bila vedno v dobrih odnosih,” je dejal.

Po novici o smrti Bore se je tako Bajaga poslovil od njega v kratkem, a čustvenem zapisu: “Zjutraj sem izvedel, da nas je zapustil Bora Đorđević, veliki pesnik, glasbenik in moj prijatelj. Bora je bil v preteklosti večkrat v podobnih situacijah in uspelo se mu je izvleči. Tokrat mu na žalost ni uspelo. Pustil je veliko sled v rock glasbi in poeziji. Sožalje družini in prijateljem.”

Bajaga i instruktori
Foto: Instagram/@bajagaiinstruktori

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje