Da bo hiša sijala kot še nikoli: vodi za čiščenje dodajte eno začimbo

Magazin 14. Jul 202409:21 6 komentarjev
Pomivanje tal
Foto: PROFIMEDIA

Čiščenje tal je pogosto opravilo, s katerim skrbimo tudi za svoje zdravje, saj se na tleh pogosto zadržujejo mikrobi. Če vodi za pomivanje dodate sol, bo učinek čiščenja še večji.

Verjetno bi se vsi zgrozili, če bi pod mikroskopom videli, kaj vse prostim očem nevidnega nas obdaja – med drugim bakterije, virusi, glivice, alergeni, prhljaj, znoj in celice človeške kože.

Vse to vsak dan vdira v naš življenjski prostor. Če želimo poskrbeti za svoje zdravje, moramo redno pomivati tla.

Večinoma ob besedi naravno najprej pomislimo na kis in sodo bikarbono. Vendar pa se v naši kuhinji skriva še ena sestavina, ki je lahko izjemno uporabna pri čiščenju. To je sol, ki pomaga pri odstranjevanju tudi trdovratnejših madežev.

Po pisanju portala Krstarica boste s soljo, če jo boste dodali vodi za pomivanje, poskrbeli tudi za pozitivno energijo doma. Gre za starodavno metodo čiščenja iz antičnih časov, ki naj bi v dom vnesla blagostanje in spokojnost.

Kako pripravite vodo s soljo?

V vedro nalijte 10 litrov vode in dodajte eno žlico navadne kuhinjske soli. V antiki so med čiščenjem odprli okna, saj so verjeli, da bo tako negativna energija zapustila dom, dobra pa vstopila. V vodo namočite krpo in z njo dobro obrišite tla. S slano vodo lahko čistite tudi mize, police, stole, kljuke na vratih ter druge površine.

Soli, ki jo uporabljate v ta namen, nikoli ne dodajajte hrani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje