Debelo pogledala, ko je v starinarnici naključno našla dragoceno zapestnico

Navdih 04. Avg 202418:22 0 komentarjev
Foto: @glitterandgoldfinds/TikTok

Američanka je v starinarni po naključju odkrila 25 tisoč dolarjev vredno zapestnico iz leta 1835. "Navdušena sem nad zakladom," je pojasnila 25-letna trgovka starega nakita.

Američanka je v starinarni “odkrila” skoraj 200 let staro zapestnico, ki bi lahko redna do 25 tisoč dolarjev (do 22 tisoč evrov).

25-letna Jessa Pena, trgovka starega nakita, se spozna na detajle, na katere detajle mora biti pozorna pri starinskih kosih. A je za Newsweek priznala, da v življenju ni pričakovala, da bo naletela na kaj podobnega. Našla je dragoceno zapestnico iz biserov, rubina in zlata, za katero bi zbiratelji lahko odšteli tudi več deset tisoč evrov.

“Navdušena sem bila nad zakladom v teksaški trgovini,” je pojasnila za Newsweek in dodala, da je v starinarnah težko najti takšno dragocenost, ki je bila za povrh še v precej dobrem stanju.

“Gre za izredno lepo oblikovano portretno zapestnico z ovalnimi detajli in dragulji. Verjetno je nastala okoli leta 1835, izdelano iz 18-karatnega zlata, z imenom švicarskega kantona na notranji strani,” je še pojasnila. V trgovini v Teksasu, kjer so jo prodajali, so jo ocenili na pet tisoč dolarjev (4.500 evrov), a Penn pravi, da je zagotovo vredna veliko več, med 12 in 25 tisoč dolarjev (10 in 22 tisoč evrov).

“Gre res za redkost, kar me je še posebej navdušilo,” je še dodala.

Po “naključnem” odkritju zapestnice je Pena delila posnetek na TikToku, ki je skoraj v hipu postal viralen. Ima že 1,5 milijona ogledov in skoraj 130 tisoč všečkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!