Deset dni bodo lovili kače: “Cilj je usmrtiti čim več pitonov”

Svet 10. Avg 202410:03 2 komentarja
Lovec na kače
Lovec na kače (Foto: PROFIMEDIA)

Na Floridi so začeli desetdnevni lov na invazivne pitone. Lovcem, ki bodo ulovili največ kač, ponujajo več tisoč evrov nagrade.

V zvezni ameriški državi Florida se je ta teden začel desetdnevni lov na pitone. Lov na invazivno vrsto kače, burmanskega pitona, poteka že deseto leto zapored, poročajo ameriški mediji.

“Cilj prireditve je usmrtiti čim več pitonov na čim bolj human način,” so pojasnili organizatorji.

Letos se je na lov za kačami podalo približno 600 lovcev, ki si bodo ob koncu desetdnevnega lova razdelili 30.000 dolarjev nagrade (približno 27.500 evrov). Kače lovijo v mokriščih nacionalnega parka Everglades, ob tem pa opozarjajo na nevarnosti invazivne vrste pitona.

“Burmanski pitoni so zelo razširjena invazivna vrsta kače, ki prebiva v večjem južnem delu Floride, na žalost,” je ob začetku lova pojasnila tiskovna predstavnica floridskega oddelka za ohranjanje ekosistemov Sarah Funck.

“Velik del lova je zagotoviti, da ljudje razumejo, za kako veliko težavo gre. Da ljudje razumejo, da tuja vrsta lahko v našem okolju naredi veliko škode,” je dodala. Povedala je tudi, da je približno 110 lovcev na Florido prišlo iz tujine in da bodo na koncu nagrado razdelili na tri dele.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje