Dirkač na Hrvaškem trčil v tribuno z gledalci, šest oseb poškodovanih

Svet 02. Jun 202421:02 0 komentarjev
Trčenje na Street Race Osijek
Foto: Zajem zaslona/@Bljesak/X

Na avtomobilski dirki v Osijeku se je voznik audija med ogrevanjem pnevmatik zaletel v tribuno z gledalci. Šest oseb je poškodovanih, dva od teh sta utrpela zlome kosti. Kaj je botrovalo izgubi nadzora nad vozilom, za zdaj še ni znano.

Nedeljski Osijek Street Race na hrvaškem športnem letališču Osijek-Čepin je prekinila nesreča. Na avtomobilskem dirkalnem dogodku, na katerem se je zbralo 230 tekmovalcev iz vse Evrope, je eden od udeležencev z avtomobilom namreč trčil v tribuno z gledalci. Šest oseb je poškodovanih.

Voznik audija z več kot tisoč konjskimi močmi je še pred začetkom tekmovanja med ogrevanjem pnevmatik izgubil nadzor nad vozilom. Tiskovni predstavnik organizatorja, Avtokluba Slavonija, Marko Žuljević je za Index.hr povedal, da je bila to svojevrstna “sreča v nesreči”, saj je bila hitrost, ker je šlo le za ogrevanje, majhna in da bi takšen avtomobil med dejanskim tekmovanjem dosegel bistveno večjo hitrost.

Nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, dva sta utrpela zlome kosti. Vse so po prvotnem pregledu v osiješkem kliničnem centru že poslali v domačo oskrbo.

Voznik ni med poškodovanimi in po podatkih policije med vožnjo ni bil pod vplivom alkohola.

Zakaj natanko je izgubil nadzor nad vozilom, tako za zdaj še ni jasno. To bodo pristojni ugotovili z ogledom kraja nesreče.

Kot piše Index.hr, so vsi avtomobili in vozniki pred dirko prestali varnostne preglede, današnja nesreča pa je prva, ki se je avtoklubu zgodila na več kot 100 organiziranih dirkah v 16 letih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!