Dojenčki, ki so jih v zadnjih letih našli v londonskih parkih, so sorojenci

Svet 05. Jun 202409:00 0 komentarjev
ZAPUŠČENI OTROCI
Foto: PROFIMEDIA

Sprehajalci so v zadnjih sedmih letih v parkih vzhodnega Londona našli tri zapuščene dojenčke. Analiza DNK je pokazala, da je vse tri rodila ista mati, ki jo skušajo pristojni zdaj najti.

Pristojni so v ponedeljek razkrili, da je bila dojenčica Elsa, ki so jo mrzlega januarja našli sredi enega od londonskih parkov, sestra leta 2017 oziroma 2019 najdenih dojenčkov, ki so ju poimenovali Harry in Roman. Tudi Elsinega bratca in sestrico so našli blizu te lokacije. Vsi trije dojenčki so bili živi in po zdravstveni oskrbi oddani v posvojitev.

Nenavadna zgodba se je začela septembra leta 2017, ko so v manjšem londonskem parku zavitega v odejo našli dojenčka Harryja. Že takrat so pristojni s pozivi skušali najti mater, vendar brez uspeha.

Leto in pol kasneje so v drugem londonskem parku našli še dojenčico Roman, zavito v odejo in nakupovalno vrečko. Dojenčica je bila živa, vendar prezebla. Zanjo bi se zgodba lahko končala tragično, saj so jo našli tik pred sneženjem, poroča CNN.

Podobna zgodba se je nato, kot rečeno, ponovila januarja letos, ko so nedaleč stran, kjer so leta 2019 našli sestrico Roman, zavito v brisače našli še dojenčico Elso. Tudi ta je bila zaradi mraza prezebla.

Pristojni so ob vseh najdbah pohvalili odziv sprehajalcev, ki so dojenčke našli. Ti so namreč takoj poskrbeli za prezeble dojenčke, dokler niso bili predani v zdravstveno oskrbo.

Iščejo starše najdenčkov

Kot je razkrila policija, je genski test dojenčkov razkril, da so vsi trije najdenčki sorojenci. Ob tem so dejali, da je bila Elsa najverjetneje rojena po prikriti ali kriptični nosečnosti. Teden po najdbi so pristojni pozvali javnost, da pomagajo identificirati žensko, oblečeno v dolg temen plašč s svetlim šalom ali kapuco okoli vratu ter nahrbtnikom. Opazili so jo malo pred tem, ko so našli dojenčico. Policija namreč verjame, da bi lahko pomagala z informacijami.

V ponedeljek je sodnik, v želji, da bi zgodbi čim prej prišli do dna, tudi odpravil zakonsko prepoved, ki omejuje objavo podatkov o otrocih, ki so žrtve kaznivih dejanj. Policija je doslej razkrila le to, da so najdeni dojenčki temnopolti in da so sorojenci, še navaja CNN.

“Zapuščeni dojenčki so v Veliki Britaniji zelo redki. Minejo lahko namreč leta, ko ni najden noben zapuščen otrok. Zaradi tega dejstva menim, da je ta zgodba v javnem interesu,” je ob odločitvi, da se javnosti razkrije več podrobnosti otrok, dejal sodnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!