Donald Trump v McDonald’su delil hamburgerje

Svet 21. Okt 202409:47 0 komentarjev
Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v nedeljo v Pensilvaniji pred prihajajočimi volitvami v eni od restavracij verige hitre prehrane McDonald's delil svojo priljubljeno jed hamburgerje. Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je medtem v cerkvi v zvezni državi Georgia praznovala 60. rojstni dan.

Dobra dva tedna pred volitvami se predsedniški kampanji prevešata v zaključno fazo. Donald Trump je v teh odločilnih dnevih znova znal nase privleči pozornost javnosti, ko je v predpasniku skozi okence novinarjem in podpornikom delil hamburgerje iz sicer zaprte restavracije hitre prehrane. Za ta podvig se je odločil, da bi zbodel tekmico Kamalo Harris, ki je v mladosti nekaj časa delala v McDonald’su, poročajo ameriški mediji.

Harris je medtem v nedeljo obiskala baptistično cerkev blizu Atlante, kjer so ji zapeli pesem za rojstni dan, sama pa je med drugim govorila, kako lahko vera vodi ljudi.

“To pravim, ker po državi sedaj vidimo, kako nekateri povečujejo delitve, širijo sovraštvo, strah in kaos. So taki, ki menijo, da je znamenje dobrega voditelja to, kako nekoga potlači, ne pa, kako nekoga dvigne,” je dejala.

Ankete pred predsedniškimi volitvami 5. novembra kažejo na zelo tesno tekmo, o zmagovalcu pa bodo odločali izidi v le nekaj ključnih zveznih držav.

Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS
Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Foto: Doug Mills/Pool via REUTERS

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!