Dramatični televizijski nagovor: “Če najdemo še enega, bomo napovedali vojno!”

Svet 21. Okt 202410:43 1 komentar
Foto: KCNA via REUTERS

Severna Koreja trdi, da je na svojem ozemlju našla ostanke južnokorejskih dronov. Pjongjang je južnim sosedom sporočil, da lahko vsaka nadaljnja kršitev njihove suverenosti vodi v napoved vojne.

Severnokorejske oblasti trdijo, da so na svojem ozemlju našle ostanke južnokorejskega vojaškega drona. V dramatičnem televizijskem nagovoru so iz Pjongjanga sporočili, da vsaka nadaljnja kršitev njihove suverenosti vodi v napoved vojne, poroča hrvaški portal Dnevnik.

Odnosi med državama so se zaostrili maja, ko je Severna Koreja južni sosedi začela pošiljati balone, polne smeti. Seul je odgovoril s predvajanjem propagandnih sporočil iz glasnih zvočnikov, ki so jih postavili ob meji.

Severna Koreja je nato Južno Korejo obtožila, da je oktobra trikrat opazila brezpilotna letala nad svojim glavnim mestom. Če bi se to ponovilo, je Pjongjang zagrozil s silo.

Južnokorejsko obrambno ministrstvo je ameriškemu mediju Newsweek sporočilo, da navedbe Pjongjanga niso vredne preverjanja in si ne zaslužijo odziva. Še vedno niso pojasnili, ali so za drone nad Severno Korejo odgovorni civilisti ali vojska.

Iz Seula so še sporočili, da bi kakršenkoli odziv vodil le v konflikt s Severno Korejo, še piše Dnevnik.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje