Družina ni izpolnila zadnje bizarne želje Alaina Delona

Svet 22. Avg 202408:49 3 komentarji
Alain Delon
Alain Delon (Foto: PROFIMEDIA)

Legendarni francoski igralec Alain Delon si je želel, da bi njegovega psa pokopali skupaj z njim. Zaradi številnih kritik in nasprotovanj nenavadni poslednji želji se je njegova družina naposled odločila, da bo popolnoma zdrav belgijski ovčar nadaljeval svoje življenje.

Družina legendarnega francoskega igralca Alaina Delona, ki je umrl minulo nedeljo, se je odločila, da ne bo izpolnila njegove nenavadne poslednje želje. Želel si je namreč, da bi evtanazirali njegovega psa, belgijskega ovčarja, in ga pokopali poleg njega, piše CNN.

Nenavadno željo je razkril že leta 2018, v intervjuju za francosko revijo Paris Match. Takrat je psa Loubota opisal kot psa za zaključek njegovega življenja, ki ga ima rad kot svojega otroka.

Kot je namreč dejal v intervjuju, je imel v življenju 50 psov, vendar je z Loubotom ustvaril posebno vez. “Če umrem pred njim, bom veterinarja prosil, da poskrbi, da odideva skupaj, in to tako, da bo pes zaspal v mojem naročju,” je dejal.

Družina uslišala nasprotnike poslednje Delonove želje

Ob njegovi smrti so zato ogorčenje in nasprotovanje nenavadni želji izrazile številne francoske organizacije za zaščito živali. Francosko društvo za zaščito živali je tako zapisalo, da življenje živali ne sme biti pogojeno z življenjem človeka.

Zaradi številnih kritik in pozivov, naj ne evtanazirajo popolnoma zdravega psa, se je Delonova družina naposled odločila, da ne bo izpolnila igralčeve nenavadne želje, še piše CNN.

Dobrodelna francoska organizacija za zaščito živali, Fundacija Brigitte Bardot, je tako v objavi na omrežju X v torek potrdila, da jim je Delonova družina zagotovila, da psa ne bo uspavala. Tudi njegovi otroci so za CNN potrdili, da bo pes ostal na Delonovi rezidenci v francoskem departmaju Douchy, čeprav so številni izrazili tudi željo, da Loubota sprejmejo v svoj dom.

Delonov belgijski ovčar Loubot
Delonov belgijski ovčar Loubo (Foto: Anouchka Delon/INSTAGRAM)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje