Družinam umrlih hrvaških mornarjev po 50 tisoč evrov odškodnine

Svet 21. Avg 202408:54 4 komentarji
Nesreča trajekta na Malem Lošinju
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Družba Jadrolinija bo družinam umrlih mornarjev, ki jih je pred dobrim tednom pod seboj pokopala vstopna ploščad trajekta Lastovo, izplačala po 50.000 evrov odškodnine, njihovim otrokom pa omogočila štipendije do konca šolanja.

Deset dni po tragični nesreči v pristanišču za trajekte na Malem Lošinju, ko je vstopna ploščad trajekta padla na mornarje in tri ubila, je družba Jadrolinija, ki upravlja trajekt, sporočila, da bo družinam, otrokom mornarjev in celotni posadki izplačala odškodnine oziroma štipendije. Prav tako bo zagotavljala psihološko pomoč.

Po poročanju hrvaškega portala Večernji list bodo družine umrlih mornarjev prejele enkratni znesek 50.000 evrov, otroci pa bodo med šolanjem na mesec prejemali 600 evrov štipendije. Poleg tega bodo v družbi poravnali stroške pogrebov, zagotovili bodo tudi vso potrebno psihološko, administrativno in dodatno finančno pomoč.

5.000 evrov odškodnine bo Jadrolinija izplačala celotni posadki, prav tako poškodovanemu mornarju, še poroča Večernji list.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje