Družini poslali napačno truplo: “Pokojnik, ki so ga prepeljali, ni naš Kevin”

Svet 16. Avg 202413:15 1 komentar
krsta
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Iz Združenega kraljestva prihaja nenavadna zgodba, ki ji močno pretresla družino Nightingale iz Nottinghama. 39-letni britanski učitelj Kevin Nightingale je v Kambodži umrl zaradi srčnega napada. Na grozo njegovih staršev pa se je izkazalo, da truplo, ki so ga oblasti poslale nazaj v domovino, ni bilo sinovo. V krsti je namreč ležalo truplo 77-letnega neznanca. In zapletom še kar ni bilo videti konca.

Stephen Nightingale iz Nottinghama je za SkyNews povedal, da je njegov sin Kevin 1. maja umrl zaradi srčnega zastoja. Truplo 39-letnika je v njegovem stanovanju čez nekaj dni našel prijatelj, 9. maja pa sta se na pragu Stephena Nightingala prikazala policista iz Združenega kraljestva in mu sporočila, da je njegov sin umrl.

63-letnik je takoj poklical Kevinovo mamo Maureen Thompson, nato pa preko kamboškega podjetja Evergreen Funeral Services začel s postopki, da bi sinovo truplo pripeljali v Nottingham. To ga je stalo kar 7.000 evrov, zato si je večino denarja izposodil. Truplo je v Združeno kraljestvo prispelo mesec kasneje, natančneje 10. junija. Preden bi pokojnika družina prevzela, sta Maureen Thompson in Kevinov brat Sean odšla truplo identificirat.

“Ko sta bila tam, sem dobil telefonski klic in vedel sem, da je nekaj narobe. Pokojnik, ki so ga prepeljali, ni bil Kevin,” je za SkyNews povedal Stephen Nightingale. Podjetje je namreč iz Kambodže pripeljalo 77-letnega neznanca. “Če ga Maureen ne bi šla identificirat, bi tega človeka, ki ga nihče ni poznal, pokopali skupaj s Kevinovo babico.”

Krsta
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Nemudoma je poklical kamboško podjetje in jim dejal: “Nekaj je šlo narobe, to je grozno.” A podjetje je zahtevalo fotografije neznanega trupla, pa čeprav je Stephen Nightingale ves čas ponavljal, da svojega sina pozna. “Povem vam, da to ni naš Kevin. To je 77-letni moški.”

“Truplo je bilo skoraj neprepoznavno”

Telo 77-letnega moškega so kasneje upepelili v Združenem kraljestvu, njegov pepel pa so poslali nazaj v Kambodžo. Kevinovo truplo je po prijavi napake domov prispelo teden kasneje, zaradi zamenjave pa je Maureen Thompson, želela preveriti, ali je podjetje tokrat poslalo pravo truplo.

In takrat je znova prejel zaskrbljujoč klic: “Truplo je Kevinovo, ampak je v takšnem stanju …,” je v joku po telefonu razlagala Maureen Thompson. “Sean se je zgrudil na tla. Maureen je bila histerična, v ozadju sem slišal njen jok,” je dejal 63-letnik. Truplo je po besedah staršev že močno razpadlo in skoraj neprepoznavno, zato sta prepričana, da je podjetje, misleč, da gre za Kevina, balzamiralo 77-letnika.

Mati je želela truplo svojega pokojnega sina za pokop obleči v obleko, a ji je pogrebnik dejal, da ga to ni mogoče. “Truplo je v tako slabem stanju, da ne moremo storiti ničesar,” ji je povedal. Družina je želela dan pred pogrebom v krsto položiti vsaj nekaj spominskih fotografij, a so tudi to idejo zaradi stanja trupla opustili. “Ne bom odprl krste, tega ne boste prenesli,” jim je dejal pogrebnik.

Stephen Nightingale je za SkyNews povedal, da mu je bilo izredno hudo, ker svojega sina ni mogel videti, da bi se od njega še zadnjič poslovil. “Tako zelo sem si želel, da bi ga pogledal in mu rekel ‘Adijo sin, žal mi je za vse.’ A te priložnosti nisem imel,” je povedal užaloščen.

Podjetje je denar družini povrnilo, vse do danes pa se za napako niso opravičili, prav tako niso pojasnili, kako je do zamenjave prišlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje