Elon Musk sedež družbenega omrežja X seli iz San Francisca: “Ni druge možnosti”

Svet 06. Avg 202411:35 0 komentarjev
Sedež družbenega omrežja X
Sedež družbenega omrežja X (Foto: Carlos Barrio/REUTERS)

Elon Musk je napovedal, da bo sedež družbenega omrežja X preselil iz San Francisca.

Milijarder in lastnik družbenega omrežja X Elon Musk je napovedal, da bo v San Franciscu zaprl sedež družbenega omrežja X. Omrežje, ki je bilo prej znano pod imenom Twitter, je imelo v tem mestu sedež vse od ustanovitve.

“Ni druge možnosti,” je med drugim zapisal Musk.

Njegov odziv je prišel, potem ko je New York Times objavil vsebino elektronskega sporočila glavne izvršne direktorice omrežja X Linde Yaccarino, v katerem je zaposlene obvestila, da zapirajo glavno pisarno v San Franciscu in okoli 120 zaposlenih selijo v San Jose in Palo Alto, poroča BBC.

Že julija naj bi tako Musk začel iskati podnajemnike pisarniških prostorov podjetja X v San Franciscu, ki merijo 75.000 kvadratnih metrov.

Tiskovna predstavnica župana San Francisca London Breed je za Bloomberg dejala, da so seznanjeni z Muskovimi načrti in da njihov “poudarek ostaja na sodelovanju in podpori številnim podjetjem, ki domujejo v San Franciscu, od sedežev mednarodnih korporacij do vodilnih podjetij na področju umetne inteligence ter na tisoče malih podjetij”.

San Francisco se vse od pandemije covida-19 spopada s počasnim poslovnim oživljanjem mesta in ostaja mesto z največjim deležem prostih pisarniških prostorov med največjimi ameriškimi mesti.

Musku San Francisco “v nosu” že od prevzema Twitterja

Musk se je že vse od prevzema Twitterja leta 2022 pritoževal nad politiko mestnih oblasti San Francisca. Med drugim je izražal prezir do levo usmerjene kulture mesta, zaradi katere da je Twitter postal preveč liberalen. Prav tako je zaradi sprejemanja nekaterih državnih zakonov kritiziral guvernerja Kalifornije Gavina Newsoma.

Zaradi tega je Musk pred nekaj tedni naznanil celo, da bi utegnil podjetji X in SpaceX preseliti v drugo ameriško zvezno državo, in sicer iz Kalifornije v Austin v Teksasu. Napoved je bila posledica sprejetja nekaterih novih zakonov v Kaliforniji.

Muska je zmotil predvsem zakon o spolni identiteti, ki šolam preprečuje, da bi staršem ali komurkoli drugemu razkrivale informacije in jih obveščale, če bi se otrok odločil za drugačno spolno identiteto. Kot je dejal, je bila to “zadnja kaplja v morje”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!