Evropski liberalci želijo, da so komisarji vizionarji, sanjači in aktivni ljudje

Svet 11. Sep 202414:34 1 komentar
zastave Evropske unije pred zgradbo evropske komisije, Bruselj,
Foto: PROFIMEDIA

"Evropski komisarji morajo v ospredje postaviti evropski interes; želimo si vizionarjev, sanjačev in aktivnih ljudi," so po srečanju v belgijskem Oostendeju sporočili evropski liberalci iz politične skupine Renew Europe.

Evropski liberalci iz politične skupine Renew Europe so na srečanju v belgijskem Oostendeju sprejeli izjavo, v kateri so določili politične prednostne naloge za prihodnja zaslišanja kandidatov za evropske komisarje in prvih sto dni prihodnje Evropske komisije.

V t. i. izjavi iz Oostendeja so zapisali še, da od kandidatov za evropske komisarje pričakujejo največjo kompetentnost, prepričanje v nadaljnje povezovanje EU kot političnega projekta, neodvisnost od držav članic in zavezanost reformam, so sporočili iz skupine.

“Evropski komisarji morajo v ospredje postaviti evropski interes; želimo si vizionarjev, sanjačev in aktivnih ljudi,” je izpostavila predsednica skupine Valerie Hayer. Poudarila je še, da v komisiji ni prostora za populiste, nacionaliste in ljudi brez vizije.

Evropsko komisijo pa skupina Renew Europe poziva, naj nemudoma sprejme poročilo nekdanjega italijanskega premierja Maria Draghija o prihodnosti konkurenčnosti EU. Kot merila za prvih sto dni delovanja Evropske komisije izpostavljajo blaginjo, svobodo in varnost, glavna prednostna naloga pa ostaja pospešitev in okrepitev vojaške podpore Ukrajini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje