Evrovizija 2022: drugi večer prinesel še 10 finalistov

Magazin 12. Maj 202207:38 > 23:12 0 komentarjev
evrovizija 2022
PROFIMEDIA

V drugem polfinalnem večeru Evrovizije se je predstavilo 18 držav, torej ena država več kot na prvem polfinalnem večeru. Na velikem finalu v soboto bo poleg "velikih pet" zapelo 20 najboljših – deset od njih so strokovna žirija in gledalci izbrali danes.

Torino je gostil še drugi polfinale, v katerem je nastopilo 18 držav: Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Avstralija, Ciper, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Romunija, Poljska, Črna gora, Belgija, Švedska in Češka.

Vstopnico za finale je lahko dobilo le 10 držav in te srečnice so: Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Avstralija, Švedska, Romunija in Srbija.

V torek smo sicer izkusili prvi polfinale tekmovanja pesmi za Evrovizijo 2022. Med 17 nastopi, ki smo jih lahko slišali – in videli – je bila tudi Slovenija, a se bendu LPS žal ni uspelo prebiti v finale evrovizijskega tekmovanja. Strokovna žirija in gledalci (ta večer so šteli tudi glasovi iz Slovenije) so takrat odločili, da se v finale uvrstijo: Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska.

Veliki finale Evrovizije 2022 si bo mogoče ogledati v soboto. Nastopilo bo skupno 25 držav: poleg najbolje uvrščenih 20 bo nastopilo tudi t.i. “velikih pet”: Francija, Nemčija, Italija, Španija in Združeno kraljestvo. Ker so te države vsako leto največje finančne podpornice Evrovizije, njihovi predstavniki dobijo neposredno vstopnico za finale.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!