Fascinantna pripoved svetovno znanega slovenskega arheologa: Brez mačete ne gre

Kultura 14. Jul 202318:00 3 komentarji

Slavni arheolog dr. Ivan Šprajc v posebnem pogovoru za N1 o svojem delu, džungli, prelomnih odkritjih, mitih o Majih in resnici o njih. "Indiana Jones resničnega življenja," sta Šprajca nekoč poimenovala Guardian in CNN. Te dni je spet v središču zanimanja svetovne javnosti. V današnjem pogovoru za N1 pripoveduje tako zanimivo in poljudno, da pred vami oživijo starodavna mesta ...

Dr. Ivan Šprajc je slovenski arheolog in antropolog, eden vodilnih strokovnjakov na svetu za arheoastronomijo. O njem in njegovem delu in dosežkih poročajo svetovni mediji. Pred dnevi o odkritju doslej neznanega starodavnega majevskega mesta Ocomtun, v začetku leta o odkritju, da je bil majevski koledar veliko starejši od tega, kot je bilo ocenjeno dotlej … Kaj pomeni 260 dnevni cikel? Kakšno je delo na terenu? Kako s pomočjo novih tehnologij razkrivajo davno “izgubljena” mesta? Kakšna so bila? Zakaj so bila zapuščena? Pogovor z njim lahko poslušate ali gledate v N1 podkastu na vrhu članka.

Ivan Šprajc
Na terenu (arhiv dr. Ivana Šprajca)

Podkaste N1 Slovenija lahko poslušate in se nanje naročite na platformah APPLE PODCASTSSPOTIFYSOUNDCLOUDGOOGLE PODCASTSTITCHERCASTBOX in DEEZER.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje