Francijo pretresa umor 15-letnika: 50-krat so ga zabodli in zažgali truplo

Svet 06. Okt 202415:03
Marseille
Foto: PROFIMEDIA

Južno francosko mesto Marseille pretresa grozovit umor najstnika. 15-letnika so našli z najmanj 50 vbodnimi ranami, njegovo truplo je bilo zažgano. Umor je povezan s tolpami in preprodajo drog.

V sredo je bil v južnem francoskem mestu Marseille umorjen 15-letnik. Danes je primer za medije podrobneje komentiral mestni tožilec Nicolas Bessone.

Umor 15-letnika je opisal za “brutalnega”. Preiskava trenutno nakazuje na to, da je bil umor povezan z mamili. Marseille velja za eno izmed najrevnejših mest v Franciji in je znano po nasilju in z drogami povezanim kriminalom, poroča AFP.

Tožilec je ob tem poudaril, da so žrtve in storilci kaznivih dejanj vse mlajši. Umorjenega najstnika naj bi najel 23-letni zapornik. Za ustrahovanje tekmeca mu je obljubil plačilo v višini 2.000 evrov – najstnik bi moral po navodilu zažgati vhodna vrata.

A še preden mu je to uspelo, so 15-letnika opazili drugi člani tekmečeve kriminalne združbe, ki so ga večkrat zabodli, nato pa ga zažgali.

Zapornik, ki je zaradi umora 15-letnika ostal brez maščevanja, je za izpeljavo načrta najel drugo osebo, šlo naj bi za 14-letnika. Za umor članov nasprotne tolpe mu je obljubil plačilo v višini 50.000 evrov. 14-letnik je ob tem najel 36-letnega voznika, a sta se medtem sporekla, zato ga je 14-letnik ubil.

Od začetka leta so v Marseillu zabeležili 17 ubojev in umorov, povezanih z drogami, še navaja AFP.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti