Francoski vlaki spet vozijo, a ne še s polno zmogljivostjo

Svet 27. Jul 202411:52 0 komentarjev
vlak, Francija, Gare Montparnasse, Pariz, TGV
Foto: PROFIMEDIA

Po četrtkovih požigih francoske železnice ponovno vzpostavljajo železniške povezave po državi. Promet bo še oviran tudi jutri.

Zaradi več napadov na omrežje francoskih hitrih vlakov TGV, ki so v petek prizadeli 800.000 potnikov, danes na najpomembnejših relacijah vozi sedemdeset odstotkov hitrih vlakov. Oviran železniški promet pričakujejo tudi v nedeljo. Odgovornosti za napade še ni prevzel nihče.

Francosko železniško podjetje SNCF je danes sporočilo, da bodo na relacijah proti severu države, Bretaniji in jugozahodu vlaki vozili v sedemdesetih odstotkih običajne zmogljivosti.

V izjavi za javnost so poudarili, da so “zaposleni celo noč delali v zahtevnih razmerah in dežju, da bi kar se da izboljšali prometno zmogljivost najbolj obljudenih železniških relacij, ki so jih ohromili napadi”. Železniški promet na severu države pa bo oviran tudi v nedeljo.

Kot smo poročali, so bile francoske železnice v četrtek zvečer žrtev obsežnega napada s ciljem ohromiti omrežje hitrih vlakov TGV. Napadalci so omrežje med drugim napadli z namernimi požigi. Zaradi napadov je bilo odpovedanih tudi več vlakov Eurostar med Parizom in Londonom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!