Govorice so bile resnične: Lady Gaga nastopila na odprtju olimpijskih iger

Magazin 26. Jul 202420:16 > 21:28 0 komentarjev
Lady Gaga
Foto: PROFIMEDIA

Gledalce je na odprtju olimpijskih iger navdušila pevka Lady Gaga. S tem se je potrdila močno varovana skrivnost, ali bo pevka zares del programa ob odprtju.

Z današnjo slavnostjo slovesnostjo so se začele pariške olimpijske igre. Francoska prestolnica prestižno športno prireditev gosti po natanko 100 letih.

Posebnost tokratnega odprtja je, da se ne odvija na stadionu, temveč ob in celo na reki Seni. Reprezentance se javnosti namreč predstavijo z mimohodom ladjic.

Po prvem sklopu predstavitev reprezentanc je množico navdušila ameriška pevka Lady Gaga. S kabaretskim nastopom je potrdila strogo varovano skrivnost o tem, ali bo resnično nastopila na odprtju. Govorice je sicer še dodatno podžgal obisk zvezdnice v francoski prestolnici v preteklih dneh.

Lady Gaga je nastop začela skrita za rožnatim puhom, nastop v francoščini pa je spominjal na kabaret. BBC piše celo, da vizualno spominja na videospot pevke Madonne za pesem Material Giri. Nastop, ki so ga pripravljali okoli 200 dni, je spremljal ples in veliko glasbenikov.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS
Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS
Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

“Naj se igre začnejo!”

Po nastopu je ameriška zvezdnica v objavi na družbenem omrežju X zapisala, da je izjemno hvaležna, da je bila povabljena na otvoritveno slovesnost olimpijskih iger. “Počaščena sem, da me je organizacijski odbor olimpijskih iger prosil, naj zapojem tako posebno francosko pesem – pesem v čast Francozom in njihovi izjemni zgodovini umetnosti, glasbe in gledališča,” je še zapisala. Gre za pesem v Parizu rojene francoske balerine Zizi Jeanmaire, ki je slovito pesem Moja stvar s perjem (fr. Mon Truc en Plumes) prvič zapela leta 1961.

Lady Gaga je ob tem še pojasnila, da čeprav ni francoska umetnica, s Francozi in petjem francoske glasbe čuti prav posebno povezanost. “Ničesar si nisem želel bolj, kot ustvariti predstavo, ki bi ogrela srce Francije, proslavila francosko umetnost in glasbo ter ob tako pomembni priložnosti vse spomnila na eno najbolj čarobnih mest na svetu – Pariz,” je še zapisala.

Da je navdih res črpala v kabaretu, potrjujejo pom pompi, ki si jih je glasbenica izposodila iz arhiva Lido, tj. pravega francoskega kabaretnega gledališča. Kostume po meri pa so ustvarili v sodelovanju z modno hišo Dior. “V največjo čast mi je, da vam lahko zapojem in navijam za vas!! Ob gledanju olimpijskih iger vedno jokam! Vaš talent je nepredstavljiv. Naj se igre začnejo!” je še zaključila ameriška pevka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!