Grčija v primežu vročinskega vala, med pohodom pa izginila še dva turista

Svet 13. Jun 202415:03 0 komentarjev
Iskalna akcija na Samosu
Foto: Hellenic Rescue Team of Samos

Nekaj dni po tem, ko so na otoku Sami odkrili truplo britanskega televizijskega voditelja in zdravnika Michaela Mosleyja, sta na grških otokih izginila še dva turista – Američan na Amorgosu, Nizozemec pa na Samosu. Država je medtem v primežu vročinskega vala.

V Grčiji pogrešajo še dva turista, ki sta izginila med pohodom.

59-letni Američan Albert Calibet je pogrešan od torka, izginil pa je na otoku Amorgos, ko se je odpravil proti vasici Katapola. Namestnik župana Popi Despotidi je za CNN povedal, da je Calibet na otok v zadnjem desetletju prišel skoraj vsako leto.

Na otoku Samos je medtem že v nedeljo izginil 74-letni nizozemski turist, za katerim poteka obsežna iskalna akcija. Tudi on se je odpravil na pohod.

Tiskovna predstavnica grške policije Konstantia Dimoglidou je povedala, da oba moška iščejo policija, gasilci in prostovoljci, v zraku so tudi helikopterji.

Prejšnji konec tedna je sicer odjeknila novica, da so našli truplo britanskega televizijskega voditelja Michaela Mosleyja, ki so ga pogrešali več dni.

Grčijo je sicer zajel vročinski val, ki bo danes dosegel vrhunec. Grška nacionalna meteorološka služba je izdala oranžno opozorilo za vročino, zaradi visokih temperatur pa so za obiskovalce zaprli Akropolo.

Akropola, Atene
Turisti opazujejo Akropolo. (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!