Hongkong bo turistom podaril pol milijona brezplačnih letalskih vozovnic

Potovanja 03. Feb 202318:02
hongkong, turizem
PROFIMEDIA

Po treh letih strogih ukrepov proti širjenju koronavirusa v Hongkongu poskušajo ponovno privabiti turiste. Oblasti bodo zato razdelile pol milijona brezplačnih letalskih vozovnic za polete v mesto. V žrebanje se lahko vključijo prebivalci vseh držav sveta, mesto pa bo za vozovnice namenilo 235 milijonov evrov.

Lokalne oblasti v Hongkongu bodo podelile 500.000 brezplačnih letalskih vozovnic. S takšno potezo si želijo spodbuditi in ponovno oživiti turistični sektor, ki ga je pandemija covida-19 močno prizadela.

Oblasti so pobudo “Hello Hong Kong” pripravljale več kot dve leti, razdeljene vozovnice pa bodo za lete z letalskimi družbami Cathay Pacific, HK Express in Hongkong Airlines. Pol milijona vozovnic bo mestni proračun stalo nekaj več kot 235 milijonov evrov, poroča CNN.

Popotniki, ki želijo v Hongkong prileteti brezplačno, se morajo na spletni strani do 1. marca prijaviti na žrebanje. Žrebanje in podeljevanje pa bo potekalo v treh korakih. Od 1. marca dalje bodo vstopnice na voljo ljudem po jugovzhodni Aziji, od 1. aprila na Kitajskem, od 1. maja pa prebivalcem preostalih držav sveta. Kot še pišejo pri CNN, bodo od 1. julija nekaj vstopnic ponudili tudi meščanom Hongkonga.

V mestu si ponovnega razcveta turizma obetajo tudi zaradi novice, da bo Kitajska v ponedeljek popolnoma sprostila prehajanje administrativne meje s Hongkongom in Macaom. Pri prehajanju meje s Hongkongom so od januarja veljale kvote, ki so na dan dovoljevale 60.000 prehodov meje v obe smeri. Po napovedih oblasti bodo ohranili zahtevo po testiranju potnikov iz tujine, v mestu pa je še vedno obvezna nošnja mask na prostem.

Jumbo Floating Restaurant
PROFIMEDIA

Rigorozni ukrepi proti širjenju koronavirusa so turistični sektor v zadnjih treh letih močno prizadeli. Po podatkih CNN je Hongkong pred pandemijo na leto obiskalo 56 milijonov obiskovalcev. Do leta 2022 je ta številka padla na približno 100.000. Potovanje v mesto s posebnim administrativnim statusom je kmalu po januarju 2020 in odkritju prvih okužb s koronavirusom postalo izjemno zahtevno. Turisti so morali v dolgotrajne karantene, ki so na višku trajale tudi 21 dni, ter se na lastne stroške večkrat testirati.

Ob vrnitvi v Hongkong pa bo marsikdo presenečen, saj je mesto doživelo kar nekaj sprememb. Svoja vrata je med drugim zaprla ikonična plavajoča restavracija Jumbo Kingdom. Trinadstropno restavracijo, ki je v dolžino merila 80 metrov, so ob vseh koronskih težavah lani poleti zaprli in odvlekli iz pristanišča. Med vleko pa je vanjo vdrla voda in veličastna restavracija je potonila globoko na morsko dno.

Preberite še: Potopljena ali prevrnjena? Saga o plavajoči hongkonški restavraciji

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar