Horoskop: Znaki, ki ne verjamejo v ljubezen na prvi pogled

Magazin 27. Feb 202308:00
par, moški, ženska
Profimedia

Nekateri ljudje verjamejo v ljubezen na prvi pogled in hitro kemijo, drugi temu oporekajo in pravijo, da se ni mogoče zaljubiti v hipu.

Tudi ko gre za zadeve srca, se ljudje med seboj še kako razlikujemo. Če gre verjeti astrologom, je to vsaj delno odvisno od datuma rojstva – ljudje, ki so rojeni v določenih znamenjih, prisegajo na ljubezen na prvi pogled, medtem ko se drugim to zdi nekaj naravnost neverjetnega. Za tiste, ki so rojeni v spodaj navedenih horoskopskih znakih, velja, da so pravi “nejeverni Tomaži”, ko gre za vprašanje takojšnje kemije in zaljubljenosti.

Rak

Gre za ljudi, ki so sicer zelo privrženi svojim najbližjim. Pomembno jim je zaupanje in druženje z najbližjimi, a težko ponotranjijo pojem romantike. Čeprav njihove odločitve pogosto temeljijo na čustvih, bo marsikoga presenetilo, da v bistvu ne verjamejo v to, da jim je usojeno biti z eno vnaprej določeno osebo. Namesto tega bodo odnos utemeljili na skupnem delu in prijateljstvu, ne pa na začetni kemiji in privlačnosti. Slednje se jim zdi naravnost neverjetno.

Vodnar

Pripadniki tega znaka so prepričani, da – ko gre za zaljubljenost – kemija ni potrebna. Romantika se jim ne zdi bistvenega pomena in ideja ljubezni na prvi pogled jim sploh ni blizu. Za vodnarje je to preprosto nezdrava zaljubljenost. Svoje odnose bodo tako raje gradili na vzajemnem spoštovanju, seveda pa mora biti vsaj delno prisotna privlačnost. Svojo sorodno dušo bodo tako prej našli med somišljeniki. Ne prepuščajo se sanjarjenju, ko gre za vprašanje srčnih zadev, temveč so z obema nogama trdno na tleh.

Lev

Pripadniki tega znaka veljajo za večne optimiste, tako je tudi, ko gre za ljubezen. Sami strastno ljubijo življenje, a koncept tega, da bi se v nekoga zaljubili na prvi pogled, jim je zelo tuj. Gre za ljudi, ki se sončijo v soju pozornosti, in med tistimi, ki jih občudujejo, bodo tudi našli svojo sorodno dušo. Tudi če se jim kdaj zgodi “ljubezenska kemija”, se temu občutku ne bodo kar brezglavo prepustili, temveč bodo raje stopili korak nazaj in o vsem skupaj premislili s hladno glavo. Prepričani so, da take stvari hitro izzvenijo in da so pogosto izguba časa ter energije.

Strelec

Ljudje, rojeni v znamenju strelca, veljajo za pustolovce in veseljake, ki radi poskrbijo za razvedrilo tistih, ki jih obkrožajo. Ko pa gre za srčne zadeve, znajo biti nekoliko pesimistični – ne predajo se zlahka in temeljito razmislijo, preden se spustijo v kakšen odnos. So tiste vrste posamezniki, ki se bodo potrudili resnično spoznati osebo, ki jih privlači. Verjamejo, da zanje obstaja prava oseba, a le malo verjetno je, da bi se jim zgodila ljubezen na prvi pogled. Preprosto preveč previdni so, ko gre za zadeve srca, in pri tem zelo neradi tvegajo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.