Hrvat v Nemčiji ponujal pice s posebnim dodatkom. Bile so med najbolj zaželenimi

Svet 23. Okt 202421:33 0 komentarjev
Pica
Foto: PROFIMEDIA

Hrvaški državljan je v svoji piceriji v Nemčiji prodajal pico s prav posebno prilogo - kokainom. Po besedah nemške policije je bila prav ta ponudba najbolj priljubljena med gosti.

Nemška policija je na zahodu države razbila krog preprodajalcev drog.

V eni od picerij v Düsseldorfu naj bi gostom, ki so naročili pico številka 40, poleg jedi postregli še zavojček kokaina. Po besedah tiskovnega predstavnika tamkajšnje policije Michaela Grafa von Moltkeja pa je bila prav ta pica med najbolj prodajanimi.

Policisti so sumljive aktivnosti začeli spremljati marca letos, med obsežnimi preiskavami v zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija pa so opravili 16 hišnih preiskav ter pridržali več osumljencev, poroča BBC.

Lastnik picerije je po pisanju tujih medijev 36-letni hrvaški državljan, ki ga pred tem policija zaradi prepovedanih substanc ni obravnavala. Ko je policija potrkala na vrata njegovega doma, naj bi skozi okno vrgel vrečo, polno droge. Padla je “naravnost v roke policistov,” je pojasnil Graf von Moltke. Na njegovem domu so zasegli kar 1,6 kilograma kokaina, 400 gramov marihuane, 268.000 evrov gotovine, več dragocenih ur, pištolo, sekiro in nože z dolgim rezilom.

Policisti so ga, ker ni imel kriminalne preteklosti, iz pridržanja izpustili. 36-letnik je nato znova odprl picerijo, na jedilniku pa je ostala tudi “pica z dodatkom”. Kriminalisti so primer še naprej preučevali, sled pa jih je vodila do 22-letnika, ki je hitro postal glavni osumljenec.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je šlo v tem primeru za starega znanca policije, rojenega v Rusiji. Prav slednji naj bi bil glavni vodja operacije. V Nemčijo se je preselil kot najstnik, zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih z drogo in ugrabitvijo, pa mu grozi 15 let zapora. Pridržali so še dva osumljenca, od avgusta je ponovno v priporu tudi hrvaški državljan, ki je medtem skušal zbežati iz Nemčije.

Picerija je trenutno zaprta.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!