Hrvati spet podražili cestnine: koliko vas bo po novem stala pot na morje

Svet 29. Jun 202410:10 6 komentarjev
Hrvaška avtocesta
PROFIMEDIA

Od ponedeljka bo pot na hrvaško obalo dražja, saj hrvaški upravljalec avtocest tudi pred letošnjo turistično sezono zvišuje cene cestnin. Višje cene bodo veljale od 1. julija do 30. septembra, višje pa bodo za 10 odsotkov.

Kdor se odpravlja v hrvaško primorje z osebnim avtomobilom, avtodomom, s prikolico ali z motorjem, naj se pripravi na nekoliko višje cestnine, poroča HRT.

Od ponedeljka dalje boste za pot med Zagrebom in Dugopoljem pri Splitu z osebnim avtomobilom namesto sedanjih 24 evrov odšteli 26,40 evra. Za pot med Zagrebom in Karlovcem pa 2,80 evra namesto sedanjih dve evrov in pol.

Na odseku Zagreb-Reka bo treba namesto 9,20 evra po novem odšteti 10,10 evra, za pot med Zagrebom in Goričani pa 6,40 evra namesto sedanjih 5,80 evra. Hrvaški upravitelj avtocest torej tudi letos sezonsko dviguje cene, in sicer za 10 odsotkov.

Pot ne bo dražja samo na avtocestah, ki peljejo proti hrvaškemu primorju, ampak povsod. Na avtocesti A3, denimo, bo za vožnjo z osebnim avtomobilom na odseku med Zagrebom in Lipovacem namesto 16,90 evra treba odšteti 18,60 evra, na odseku med Zagrebom in Osijekom pa namesto sedanjih 16,10 evra 17,70 evra.

Cestnine ostajajo nespremenjene le za avtobuse in tovornjake. Za vse ostale voznike pa bodo do konca septembra višje.

Bonus video: Goran Dragić iskreno o zakulisju uspehov, življenju in tudi o obžalovanjih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje