Hude poplave v Nigeriji: nevarne kače in krokodile odplavilo v mesto

Svet 10. Sep 202420:11 0 komentarjev
poplavljeno naselje
Po močnem deževju se je razlil jez Alu in poplavil glavno mesto zvezne države Borno. Številne so evakuirali. (Foto: PROFIMEDIA)

Smrtonosne poplave v Nigeriji niso prizanesle niti tamkajšnjemu živalskemu vrtu, kjer je poginilo več kot 80 odstotkov živali. Nekatere smrtonosne živali, kot so krokodili in kače, pa je odplavilo po mestu.

Na severu Nigerije, v glavnem mestu zvezne države Borno Maiduguriju, je po močnem deževju popustil jez, razlita voda pa je poplavila številne hiše, poroča Reuters.

Neusmiljena moč vode je opustošila tudi velik živalski vrt Sanda Kyarimi Park, dom številnih divjih živali, od levov in krokodilov do bivolov. V poplavah je poginilo več kot 80 odstotkov tamkajšnjih živali, so sporočili z ustanove.

“Nekatere smrtonosne živali, kot so krokodili in kače, je odplaknilo po skupnosti,” so dejali in pozvali tamkajšnje prebivalce, da so previdni.

V nesreči so bili poškodovani tudi drugi objekti, med njimi pošta in bolnišnica, so sporočili z urada nigerijskega predsednika Bola Ahmeda Tinubuja, ki je ljudi pozval, da se iz najbolj kritičnih območij umaknejo.

“Humanitarno središče Nigerije, Maiduguri, se po prelitju jezu Alau spopada z najhujšimi poplavami v zadnjih 30 letih,” so na družbenem omrežju X zapisali na Uradu Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) Nigerija. Hiše so pod vode, šole so zaprte, podjetja ohromljena, ljudje pa s svojim premoženjem bežijo, so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!