Hudo neurje v Srbiji: podrto drevo usodno za žensko

Svet 21. Maj 202420:19 0 komentarjev
Neurje v Somborju
Neurje v Somborju (Foto: MUP Srbija/N1 Beograd)

Hudo neurje, ki je popoldne zajelo dele Srbije, je zahtevalo življenje ženske, potem ko je na avto, ki ga je vozila, padlo drevo.

Huda nevihtna linija, ki je v popoldanskem času prešla tudi Slovenijo, je veliko težav povzročila tudi v okoliških državah.

Po poročanju N1 Beograd je v hudem neurju, ki je okoli 17. ure zajelo srbsko mesto Sombor z okolico, umrla ženska. Zanjo je bilo usodno drevo, ki je med divjanjem neurja padlo na avto, ki ga je vozila. Ženska je kljub pomoči umrla na kraju nesreče, je za omenjeni portal povedal podpredsednik srbske vlade in minister za notranje zadeve Ivica Dačić.

Zaradi hudega neurja, ki ga je spremljal močan veter, je v Somborju in na širšem območju mesta zaradi podrtih dreves neprevoznih več cest.

Hudo neurje je v ponedeljek divjalo tudi v Nemčiji, kjer je pozno popoldne v Dresdnu na bregu reke Labe udarila strela. Skupno je bilo poškodovanih deset ljudi. Dva moška, ki sta po udarcu strele doživela srčni zastoj, so morali oživljati, zdravstveno stanje štirih ljudi pa še vedno ostaja nejasno. Policija je sinoči zaprla območje, na pomoč so poslali tudi helikopter, da bi našli morebitne druge žrtve.

Hudo ponedeljkovo neurje v Dresdnu
Hudo ponedeljkovo neurje v Dresdnu (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!