Policija pojasnila, kakšna drama se je odvijala v centru Zagreba

Svet 12. Okt 202414:44 > 15:28 1 komentar
Policija v Zagrebu
Foto: Bruno Gazibara/N1

Zagrebška policija je pojasnila, kaj se je danes okoli poldneva odvijalo v centru mesta in kako je bil ranjen policist.

Dalmatinsko ulico v Zagrebu so zaprli za promet, na kraju so interventni policisti, poroča N1 Hrvaška.

Z zagrebške policijske uprave so pojasnili, kaj se je zgodilo. “Danes okoli 12.15 je bilo na Trgu žrtev fašizma v smeri Trga bana Josipa Jelačića opaženo vozilo, ki je bilo dan prej ukradeno. Opazovano vozilo smo poskušali ustaviti, takrat še neznani voznik pa ni imel namena, da bi ustavil, ampak je trčil v policijski kombi brez vidnih oznak. Ob tem se je ustavil. Policist je pristopil k vozilu, da bi prijel voznika, in v trenutku, ko ga je zgrabil in želel povleči iz vozila, je voznik pohodil plin in nadaljeval vožnjo,” so opisali napeto dogajanje.

Policistu se je na Tomićevi ulici uspelo osvoboditi, ob tem pa je padel na tla. Med nadaljevanjem vožnje in poskusom bega je voznik pripeljal do Frankopanske ulice, kjer je v nevarnost spravil tri pešce. Nato je na Dalmatinski ulici trčil v objekt, kjer so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali policisti interventne in specialne enote policije. Nato so ga privedli na policijsko postajo.

Kot so še dodali na PU Zagreb, so policista oskrbeli v bolnišnici, kjer še ugotavljajo resnost njegovih poškodb. Kdo je bil voznik, na policiji še niso pojasnili.

Novinar N1 Hrvaška Bruno Gazibara je poročal, da sta na kraju, kjer so voznika prijeli, osebno vozilo italijanskih in kombi hrvaških registrskih oznak.

Policija v Zagrebu
Foto: Bruno Gazibara/N1
Policija v Zagrebu
Foto: Bruno Gazibara/N1

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje