Iskanje 12-letne deklice: bojijo se, da jo je med plavanjem napadel krokodil

Svet 03. Jul 202416:03 0 komentarjev
Krokodil v Severnem teritoriju
Foto: PROFIMEIDA

V odročnem predelu avstralske zvezne države Severni teritorij iščejo 12-letnico. Domnevajo, da bi jo lahko med plavanjem napadel krokodil.

Avstralska policija išče pogrešano 12-letnico, ki je izginila v odročnem predelu avstralske zvezne države Severni teritorij. Policija domneva, da je dekle med plavanjem v tamkajšnjem potoku napadel krokodil, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Dekle so nazadnje videli med plavanjem v potoku Mango Creek, ki se nahaja v bližini staroselske skupnosti Nganmarriyanga v odročnem predelu avstralskega Severnega teritorija, več kot 300 kilometrov jugozahodno od tamkajšnje prestolnice Darwin.

“Po doslej znanih podatkih naj bi pogrešano dekle napadel krokodil,” je sporočila policija v Severnem teritoriju in dodala, da je reševalne ekipe doslej niso našle.

Severni teritorij
Severni teritorij (Foto: PROFIMEIDA)

Napadi krokodilov v tropskih območjih na severu Avstralije niso redkost. Tam namreč živi veliko krokodilov letvičarjev, ki lahko zrastejo do velikosti šestih metrov in občasno napadajo tudi ljudi, ti napadi pa so pogosto smrtonosni.

To vrsto krokodila so sicer leta 1971 uvrstili med zaščitene živalske vrste, potem ko je zaradi razširjenega lova nanje v naravi ostalo le še približno 3.000 primerkov. Posledično so se krokodili od takrat znova namnožili, lokalne oblasti pa ocenjujejo, da je njihovo število že doseglo 100.000.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!