Italijani preiskujejo Google: je do osebnih podatkov prišel z zavajanjem?

Svet 18. Jul 202419:13 0 komentarjev
Google search
Foto: PROFIMEDIA

Italijanski varuh konkurence preiskuje Google zaradi domnevnih zavajajočih in agresivnih poslovnih praks, s katerimi tehnološki velikan pridobiva osebne podatke uporabnikov.

Italijanski varuh konkurence je zaradi domnevnih nepoštenih komercialnih praks, povezanih z zahtevami za soglasje za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, sprožil preiskavo proti ameriškemu tehnološkemu velikanu Google in njegovemu matičnemu podjetju Alphabet.

Google od uporabnikov zahteva soglasje za zbiranje in uporabo njihovih osebnih podatkov v okviru storitev, kot so spletni iskalnik Google, storitev Zemljevidi in video platforma YouTube.

Te zahteve lahko predstavljajo zavajajočo in agresivno poslovno prakso, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP prepričani pri italijanskem varuhu konkurence AGCM.

Kot so opozorili, zahteve niso opremljene z jasnimi informacijami “o dejanskem učinku, ki ga ima soglasje na Googlovo uporabo osebnih podatkov uporabnikov”.

V ameriškemu tehnološkemu gigantu postopka še ne komentirajo, kot so pojasnili za AFP, bodo preučili obtožbe in sodelovali z regulatorjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!