Italijanski policisti prižgali rdečo luč rožnatim zaščitnim maskam

Koronavirus 17. Jan 202213:25 > 15:49 0 komentarjev
Rožnate maske
Profimedia

Italijanski policijski sindikat nasprotuje temu, da bi nosili rožnate maske za zaščito pred koronavirusom. Iz sindikata so sporočili, da se maske ne ujemajo s policijskimi uniformami in da bi lahko celo škodovale ugledu institucije.

Vodja italijanskega policijskega sindikata Stefano Paolini je v pismu načelniku nacionalne policije pozval k ukrepanju po “begajoči” izbiri barve mask tipa FFP2. V zadnjih tednih so namreč prejeli maske rožnate barve.

Po mnenju Paolinija morajo vodje policije ohraniti dostojanstvo svojih podrejenih in jim zagotoviti, da ne opravljajo svojih nalog z zaščitnimi pripomočki v barvi, ki je neskladna z uniformo. Paolini je predlagal, da bi bile bolj primerne barve bela, modra ali črna, saj bi se tako ujemale z uniformo, ki je večinoma modra.

Pobudo sindikata je komentirala tudi namestnica ministra za infrastrukturo Teresa Bellanova, ki je na Twitterju sporočila, da nošenja barvne maske ne vidi kot nedostojnega. “Spoštovanje uniforme ne izhaja iz barv, temveč iz vedenja in načina dela tistih, ki jih nosijo,” je še pripomnila.

Italijanski policijski sindikat šteje okoli 20.000 članov ali eno petino vseh italijanskih policistov. Do sedaj naj bi bile rožnate maske razdeljene številnim enotam na severu Italije in na Siciliji.

V Italiji je treba nositi maske na vseh javnih mestih, tudi na prostem. Da bi bolje preprečili širjenje koronavirusa, so maske kakovosti FFP2 obvezne v javnem prometu, gledališčih in kinodvoranah vse do aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!