Izginil britanski voditelj. Žena: To je neznosno, a upanja ne bomo izgubili

Svet 08. Jun 202416:48 0 komentarjev
Michael Mosley
Foto: Foto: CCTV via REUTERS

Na grškem otoku Simi že več dni poteka obsežna iskalna akcija za britanskim voditeljem Michaelom Mosleyjem, ki je neznano kam odšel v sredo popoldne. Reševalci zdaj prečesavajo gorske poti. Zadnji posnetki nadzornih kamer namreč kažejo, da se je Mosley odpravil na eno od teh poti, ki so ob visokih temperaturah polne kač. Javnost je prvič nagovorila tudi njegova žena, ki pravi, da upanja ne bo izgubila, dneve od moževega izginotja pa je opisala kot najdaljše in izjemno neznosne. 

Na grškem otoku Simi poteka obsežna iskalna akcija za znanim britanskim televizijskim voditeljem Michaelom Mosleyjem, znanim tudi po podkastu Just One Thing, ki ga vodi na radiu BBC.

Te dni je z ženo dopustoval na omenjenem grškem otoku, a je v sredo izginil. Voditeljeva žena je ta dan ostala na plaži, medtem ko se je 67-letni Mosley peš odpravil do centra otoka. Od takrat se je za njim izgubila vsaka sled. Po pisanju tujih medijev reševalci bijejo tekmo s časom, ekipe pa so se zdaj preusmerile na gorske poti, ki so ob visokih temperaturah polne kač, poroča Sky News. Zadnji posnetki nadzornih kamer namreč kažejo, da se je Mosley podal na gorsko pot.

Danes je javnost prvič nagovorila njegova žena Clare Bailey Mosley. Dejala je, da njena družina ne bo izgubila upanja, dneve od moževega izginotja pa opisala kot najdaljše in izjemno neznosne.

“Minili so trije dnevi, odkar je Michael odšel s plaže na sprehod. Naša družina je izjemno hvaležna prebivalcem mesta Simi, grškim oblastem in britanskemu konzulatu, ki si na vso moč prizadevajo najti Michaela,” je dejala Bailey Mosley in znova poudarila, da ne bodo izgubili upanja.

Michael Mosley
Zadnji posnetki nadzornih kamer. (Foto: CCTV via REUTERS)

Župan mesta Simi Eleftherios Papakaloudoukas je obljubil, da iskanja ne bodo prekinili, dokler voditelja ne najdejo.

A mnogi se sprašujejo, tudi župan, kako bi lahko pogrešani preživel brez hrane in vode, saj so temperature v Grčiji na dan njegovega izginotja presegle 40 stopinj Celzija. Župan je poudaril, da je bil še iskalni pes zaradi visokih temperatur lahko na terenu le eno uro. Potrdil je, da je območje, kamor se je Mosley odpravil, težko prehodno in nevarno s plazilci.

Mosley je po pisanju tujih medijev z družino na otok prišel v torek, voditelj pa je neznano kam odšel v sredo popoldne, od takrat poteka tudi intenzivno iskanje. V akciji sodelujejo čolni obalne straže mesta Simi, pomagala pa so tudi zasebna in komercialna plovila na tem območju. Policija in gasilci so za pregled otoka uporabili drone in helikopter.

Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem
Foto: Lefteris Damianidis/REUTERS
Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem
Foto: Lefteris Damianidis/REUTERS
Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem Reševalna akcija za Michaelom Mosleyjem
Foto: Lefteris Damianidis/REUTERS

Tiskovna predstavnica grške policije Constantina Dimoglidou je v petek za Daily Mail povedala, da so se vsi poskusi iskanja za zdaj izkazali za neuspešne. “Morda mu je spodrsnilo ali pa se je spotaknil, padel, morda ga je celo ugriznila kača in je ostal nekje poškodovan,” je ob tem naštela možne scenarije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!