Izrael napadel begunsko zavetišče v Gazi: umrlo 22 ljudi, večina žensk in otrok

Svet 21. Sep 202414:35 0 komentarjev
Napad na zavetišče, kjer je bila včasih šola
Napad na zavetišče, kjer je bila včasih šola (Foto: PROFIMEDIA)

V izraelskem raketnem napadu na begunsko zavetišče v nekdanji šoli v mestu Gaza je bilo danes ubitih 22 ljudi, med njimi večina žensk in otrok. Več kot 30 je bilo ranjenih.

Palestinska civilna zaščita je sporočila, da je bilo v današnjem izraelskem raketnem napadu na begunsko zavetišče v nekdanji šoli v mestu Gaza ubitih 22 ljudi, med njimi večinoma ženske in otroci. Več kot 30 oseb je ranjenih.

Med ranjenimi v napadu na nekdanjo šolo Al Zajtun C, kjer je zavetišče našlo na tisoče razseljenih ljudi, so bili večinoma otroci in ženske, sporočilo palestinske civilne zaščite navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je medtem sporočila, da so “zračne sile izvedle natančen napad na teroriste, ki so delovali v poveljniškem in nadzornem centru Hamasa v mestu Gaza”. Po njihovih navedbah se je vojaški cilj nahajal v šoli Al Falah ob poslopju šole Al Zajtun.

Napad na zavetišče, kjer je bila včasih šola
Napad na zavetišče, kjer je bila včasih šola (Foto: PROFIMEDIA)

Današnji napad je zadnji v vrsti izraelskih napadov na poslopja nekdanjih šol, kamor so se zatekli razseljeni prebivalci Gaze.

Izrael je tovrstne napade že večkrat utemeljil z obveščevalnimi podatki, na podlagi katerih naj bi se tam skrivali pripadniki Hamasa.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo od začetka vojne v Gazi ubitih najmanj 41.391 ljudi. Vsaj 95.760 jih je bilo ranjenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!