Izrael napadel palestinski begunski center

Svet 15. Avg 202411:16 0 komentarjev
Gaza
Foto: PROFIMEDIA

V zračnem napadu na begunski center na Zahodnem bregu sta umrla dva civilista, več je ranjenih.

Izraelske sile so davi v zračnem napadu na palestinsko begunski center Balata v mestu Nablus na zasedenem Zahodnem bregu ubile dva Palestinca in jih sedem ranile, med njimi enega huje, so sporočili palestinski viri.

Izraelska vojska je napad potrdila in navedla, da sta bila ubita oborožena skrajneža, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju palestinske tiskovne agencije Wafa sta bila med ranjenimi v napadu, ki se je zgodil z brezpilotnikom, ženska in otrok, medtem ko izraelska vojska navaja, da so v napadu ubili dva “oborožena skrajneža”.

Izraelske letalske sile so napadle in likvidirale oborožena borca, ki sta predstavljala grožnjo silam, ki delujejo na območju Nablusa, je v izjavi sporočila izraelska vojska.

Gaza
Foto: PROFIMEDIA

Po njenih navedbah je do napada prišlo ponoči, medtem ko sta vojska in policija zagotavljali dostop judovskim vernikom do bližnje Jožefove grobnice v Nablusu, ki je sveti kraj tako za Jude kot za muslimane.

Od 7. oktobra lani so izraelske enote in naseljenci na Zahodnem bregu ubili najmanj 627 Palestincev, kažejo podatki palestinskega ministrstva za zdravje, ki jih navaja AFP. Po izraelskih podatkih je bilo v istem obdobju v palestinskih napadih na Zahodnem bregu ubitih najmanj 18 Izraelcev, vključno z vojaki. V Dohi se danes nadljujejo pogajanja o premirju v Gazi, na katerih pa po napovedih ne bodo sodelovali predstavniki Hamasa. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!