Izrael v sobotnih napadih ubil še enega visokega poveljnika Hezbolaha

Svet 29. Sep 202412:30 1 komentar
Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS

V sobotnih napadih Izraela na cilje Hezbolaha v Libanonu so po navedbah izraelske vojske ubili še enega visokega poveljnika gibanja Nabila Kauka.

Izraelska vojska je danes sporočila, da so v soboto v napadu v Libanonu ubili še enega visokega poveljnika šiitskega gibanja Hezbolah Nabila Kauka. Kauka je bil član Hezbolahovega sveta za varnost, v soboto pa ga je ubilo izraelsko letalstvo. Kot so dodali, je bil Kauk blizu vrhu gibanja ter je bil “neposredno vpleten v teroristične akcije proti Izraelu in njegovim državljanom”.

Kauk naj bi v okviru Hezbolaha deloval od 80. let prejšnjega stoletja, bil je tudi član centralnega sveta Hezbolaha. V gibanju njegove smrti za zdaj uradno niso potrdili.

V zadnjih dneh je bilo v izraelskih napadih v Libanonu ubitih več visokih predstavnikov Hezbolaha, v petek tudi dolgoletni vodja Hasan Nasrala. Izrael je napovedal, da bo napade na šiitsko gibanje v Libanonu še nadaljeval.

Po poročanju izraelskih medijev so v petkovem zračnem napadu na podzemni bunker v Bejrutu, v katerem je bil Nasrala, uporabili več kot 80 ton bomb, vključno s t. i. razbijalkami bunkerjev, bombami, ki lahko uničijo posebej utrjene zgradbe. V napadu je sodelovalo najmanj deset letal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje