Izrael znova napadel cilje v Libanonu, na jugu Bejruta odjeknilo več eksplozij

Svet 05. Okt 202408:21 1 komentar
Izrael napadel Libanon
Foto: PROFIMEDIA

Izrael je ponoči znova napadel cilje šiitskega gibanja Hezbolah v Libanonu. V soseskah na jugu Bejruta je odjeknilo več eksplozij, potem ko je izraelska vojska prebivalce tega območja znova pozvala k evakuaciji. Spopadi med izraelsko vojsko in Hezbolahom potekajo tudi na jugu Libanona. Po podatkih libanonskih oblasti je bilo v izraelskem obstreljevanju Libanona doslej ubitih več kot 2.000 ljudi.

Izraelski dron je zadel stanovanje v palestinskem begunskem taborišču blizu pristaniškega mesta Tripoli na severozahodu Libanona. Po poročanju naj bi bilo več mrtvih in ranjenih. To je bil prvi napad na območje, odkar je Izrael pred več kot dvema tednoma začel ofenzivo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot poroča Reuters, naj bi bil v tem napadu ubit vodja oboroženega krila Hamasa, brigad Ezedin al Kasam, Said Atalah. Izrael se na te navedbe še ni odzval.

Po navedbah Hezbolaha potekajo spopadi z izraelskimi enotami na območju ob meji z Izraelom, kjer naj bi njihovi borci odbili več izraelskih napadov v okolici obmejne vasi Odaisa.

Hezbolah je danes sporočil, da je izstrelil še eno raketo na sever Izraela, poroča dpa. Po podatkih izraelske vojske je Hezbolah v petek iz Libanona na izraelsko ozemlje izstrelil več kot 200 raket.

Po podatkih libanonskih oblasti je bilo v izraelskem obstreljevanju Libanona doslej ubitih več kot 2.000 ljudi.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje