Izraelska vojska na zasedenem Zahodnem bregu ubila vojaškega poveljnika Hamasa

Svet 26. Okt 202417:19 6 komentarjev
zahodni breg
Tulkarm na Zahodnem bregu, 26. oktober 2024 (Foto: Nedal Eshtayah, Profimedia)

Izraelska vojska je na zasedenem Zahodnem bregu ubila vojaškega poveljnika Hamasa Israela Džamila Odeha. Samo danes od jutra je izraelska vojska v Gazi ubila vsaj 22 Palestincev.

Izraelska vojska je danes sporočila, da je na zasedenem Zahodnem bregu ubila vojaškega poveljnika Hamasa Israela Džamila Odeha. Njegovo smrt je potrdilo tudi palestinsko ministrstvo za zdravje v Ramali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je v skupni izjavi s policijo in varnostno službo Šin Bet sporočila, da je Odeha ubila v Tulkarmu, na severozahodu Zahodnega brega. Navedli so, da naj bi v bližnji prihodnosti načrtoval napade.

Odeha naj bi danes zjutraj v Tulkarmu obkrožili izraelski vojaki, na katere je začel streljati. Izraelski vojaki so streljali nazaj in ga pri tem ubili, je izraelska vojska navedla v izjavi.

zahodni breg
Tulkarm na Zahodnem bregu, 26. oktober 2024 (Foto: Nedal Eshtayah, Profimedia)

Tako Hamas kot izraelske oblasti so sporočile, da je bil Odeh poveljnik brigad Ezedin al Kasam, vojaškega krila palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Odeh je na položaju nasledil poveljnika, ki so ga v začetku meseca prav tako ubile izraelske sile.

Po poročanju Al Džazire je izraelska vojska danes od jutra v Gazi ubila vsaj 22 Palestincev. Vsaj 18 jih je bilo ubitih na severu Gaze, ki jo izraelska vojska oblega že 22 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje