Izraelska vojska po več dneh končala ciljane napade na bolnišnico v Gazi

Svet 28. Okt 202414:09 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Izraelska vojska je danes sporočila, da je po več dneh končala ciljane napade na bolnišnico Kamal Advan v mestu Džabalija na severu Gaze. Dodala je, da je na območju aretirala okoli sto oboroženih borcev in zasegla več kosov orožja. Ministrstvo za zdravje v Gazi pa je opozorilo, da je vojska aretirala vse zdravstvene delavce v bolnišnici, razen enega.

Med operacijo v bolnišnici Kamal Advan je izraelska vojska po lastnih navedbah aretirala številne borce ter zasegla orožje, denar in dokumente. Trdi tudi, da se je zaradi spopadov okoli 50.000 civilistov iz Džabalije in okolice zateklo v mesto Gaza, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ministrstvo za zdravje v Gazi je medtem sporočilo, da je Izrael aretiral in deportiral vse medicinsko osebje v bolnišnici, z izjemo enega pediatra. Ob tem je mednarodne organizacije pozvalo, naj v bolnišnico čim hitreje napotijo kirurge. Vse s kirurškim znanjem pa je pozvalo, naj pomagajo bolnišnici, da bi rešili čim več pacientov, poroča katarska televizija Al Džazira.

V Džabaliji in drugih delih severa Gaze od začetka oktobra poteka intenzivna izraelska vojaška operacija, v kateri je bilo po podatkih palestinskih oblasti ubitih že okoli tisoč ljudi.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Prizaneseno ni bilo niti bolnišnici Kamal Advan, v katero je izraelska vojska vstopila, češ da na območju deluje “na podlagi obveščevalnih podatkov o prisotnosti teroristov”. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je medtem v petek sporočila, da je izgubila stik z osebjem v bolnišnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!