Izraelski vojaški uradnik: Izrael “pripravlja odgovor” na napad Irana

Svet 05. Okt 202414:00 2 komentarja
Iranski napad na Izrael
Izraelska "železna kupola" je prestregla rakete v Aškilonu, na jugu Izraela (Foto: Amir Cohen/REUTERS)

Izraelski vojaški uradnik je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da vojska "pripravlja odgovor" na iranski raketni napad v začetku tedna.

“Izraelska vojska (IDF) pripravlja odgovor na iranski napad na izraelske civiliste in Izrael,” je dejal izraelski vojaški uradnik, ki je želel ostati neimenovan. Podrobnosti o naravi ali času odziva ni razkril, poroča Alarabiya news.

Iran je v torek nad Izrael izstrelil približno 200 raket, napad naj bi bil odgovor na uboje vodje šiitskega gibanja Hezbolah Hasana Nasrale, političnega vodje palestinskega islamističnega gibanja Hamas Ismaila Hanije in iranskega generala Abasa Nilforušana. Tarče naj bi bila izraelska vojaška oporišča.

Izraelska zračna obramba je sicer ob pomoči zahodnih zaveznic po lastnih navedbah večino raket prestregla, nekaj pa jih je kljub temu doseglo cilje v Izraelu. Premier Benjamin Netanjahu in načelnik generalštaba izraelske vojske Herci Halevi sta nato zagrozila z odgovorom na iranski napad. Netanjahu je Iranu v torek sporočil, da je storil “veliko napako”, za katero ne bo ostal nekaznovan.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje