Japonski dijaki zaradi izredno pekočega čipsa pristali v bolnišnici

Svet 17. Jul 202412:48 0 komentarjev
Japonski riževi krekerji
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

14 japonskih dijakov so v torek odpeljali v bolnišnico, ker so jedli čips, ki vsebuje enega najbolj pekočih čilijev na svetu. Vse dijake so obravnavali zaradi blažjih simptomov. Proizvajalec čipsa, ki stranke sicer pogosto opozarja na to, da je uživanje čipsa lahko nevarno, se je za morebitne nevšečnosti že opravičil.

V Tokiu so v torek 14 dijakov prepeljali v bolnišnico, ker so jedli zelo pekoč čips, poroča BBC.

Čips, ki ga je eden od dijakov prinesel v šolo, je poskusilo približno 30 dijakov. Kmalu zatem so nekateri med njimi začeli tožiti zaradi slabosti in bolečini okoli ust. Šola je zaradi tega poklicala na pomoč. V bolnišnico so odpeljali 13 deklet in fanta, ki so bili pri zavesti, trpeli pa so za blažjimi simptomi.

Podjetje Isoyama Corp, ki proizvaja pekoči prigrizek, se je v izjavi opravičilo za kakršnekoli nevšečnosti, ki so jih povzročili strankam, in dijakom zaželelo hitro okrevanje.

Spletna stran podjetja je polna opozoril za tiste, ki bi čips radi poskusili. Za osebe, mlajše od 18 let, velja prepoved čipsa, saj je preveč pekoč, podobno ga odsvetujejo osebam z visokim krvnim tlakom. Podjetje pa tudi ljubiteljem pekoče hrane svetuje, naj čips jedo s previdnostjo. Čips je namreč “tako pekoč, da lahko povzroči bolečino”. Svetujejo še, da naj ga ljudje ne jedo, ko so sami.

Čips je tako pekoč zaradi močnega feferona, ki ga pridelujejo v severovzhodni Indiji, kjer je poznan kot bhut jolokia. Čeprav je v rabi v receptih v Indiji in drugod, velja za enega najbolj pekočih čilijev na svetu.

Nekateri uporabniki omrežja X so se na novico o hospitalizaciji dijakov odzvali tako, da so objavili “merilnik pikantnosti”, da bi prikazali, kako pekoč je čips, drugi pa so posneli svojo mučno izkušnjo poizkušanja čipsa in posnetke objavili.

V enem od posnetkov se uporabnik zdrzne, izkušnjo opiše kot bolečo in jo primerja z bolečino ob ledvičnih kamnih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!