Jemen zajeli poplave in zemeljski plazovi, oblasti se bojijo izbruha kolere

Svet 28. Avg 202416:17 0 komentarjev
Foto: Khaled Abdullah/REUTERS

Poplave in zemeljski plazovi, ki jih v od vojne razdejanem Jemnu od konca julija povzročajo močne padavine, so po poročanju lokalnega prebivalstva porušile več jezov v severozahodni provinci Al Mahvit, pri čemer je po današnjih navedbah oblasti umrlo vsaj 33 ljudi, več deset jih pogrešajo. Oblasti se bojijo tudi izbruha kolere.

Poleg poplav, ki pustošijo po Jemnu v zadnjih tednih, je zrušenje treh jezov povzročilo več zemeljskih plazov in s tem prizadelo prebivalce province al Mahwir v bližini prestolnice Sana. Uničenih je 28 domov, doslej so našli 33 trupel, je povedal predstavnik lokalnih oblasti in dodal, da nekatere še vedno pogrešajo. Prizadevajo si vzpostaviti prekinjene cestne povezave za dostop do prizadetih območij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblasti se ob tem bojijo izbruha epidemije kolere. Po oceni Združenih narodov je v državi trenutno več kot 160.000 domnevnih primerov te bolezni. Ob odsotnosti odziva bi se število okužb v prihodnjih tednih lahko povzpelo na 250.000, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poplave v Jemnu so po podatkih ZN do 19. avgusta zahtevale najmanj 60 življenj in prizadele skupno več kot 260.000 ljudi, medtem ko v jemenskem Rdečem polmesecu navajajo, da so močni nalivi in poplave po vsej državi neposredno prizadeli več kot 340.000 ljudi.

Foto: Khaled Abdullah/REUTERS
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!