Junaška smrt 50-letnega gasilca: pred streli zaščitil družino, sam pa umrl

Svet 14. Jul 202422:02 4 komentarji
Corey Comperatore
Corey Comperatore. (Foto: FACEBOOK)

Kdo je pokojni 50-letni Corey Comperatore, ki je na Trumpovem zborovanju v Pensilvaniji nesebično zaščitil svojo družino pred usodnimi streli.

V poskusu atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je poleg strelca umrl še en moški, dva sta ranjena.

Moški, ki je umrl, je bil 50-letni gasilec Corey Comperatore, ki je na zborovanje v Pensilvaniji prišel z ženo in dvema hčerkama. Ko so se v množici zaslišali streli, se je nagnil nad obe hčerki in ju zaščitil pred streli, piše NBC News. Po besedah pensilvanskega guvernerja Johna Shapira in aktualnega predsednika Joeja Bidna je 50-letnik umrl kot junak.

V čustvenih objavah se je na Facebooku odzvala družina pokojnega.

“Zaščitil je moje telo pred kroglo. Rad je imel svojo družino. Resnično nas je imel dovolj rad, navsezadnje je za nas prestregel kroglo,” je zapisala hčerka pokojnega Allyson Comperatore. Njena mama in žena umrlega gasilca Helen Comperatore pa je dodala, da je to, čemur so bili priča, neodpustljivo.

Njegova sestra Dawn Comperatore Schafer je zapisala: “Moj mlajši brat je pravkar dopolnil 50 let, pred seboj je imel še veliko življenja, ki bi ga moral uživati. Bil je junak, varoval je svoji hčerki.”

Comperatore je bil zagret Trumpov podpornik, veljal je za družinskega človeka, ki je vsako nedeljo hodil v cerkev in je imel rad svojo skupnost.

Medtem je motiv 20-letnega strelca Thomasa Matthewa Crooksa, ki so ga pripadniki tajne službe kmalu po napadu ubili, še vedno neznan. Streljal je s strehe okoli 120 metrov oddaljenega proizvodnega obrata.

Prav zaradi vprašanja, kako se je to sploh lahko zgodilo in kako je sploh lahko prišel na streho kljub vsem varnostnim ukrepom, ki bi morali delovati, je ameriška tajna služba (angl. Secret Service) že na udaru. Ameriški predsednik Biden pa je napovedal neodvisno preiskavo poskusa atentata. Odredil pa je tudi okrepljeno varovanje Trumpa.

poskus atentata na Trumpa
Foto: Brendan McDermid/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje