Kako globoko boste segli v žep za navijaški izlet v Nemčijo

Svet 19. Jun 202417:02 2 komentarja
Pijača v navijaški coni
Foto: N1

Cene nastanitev so v nemških mestih, ki gostijo evropsko prvenstvo v nogometu, v tem mesecu poletele v nebo. Večina navijačev si je namestitev rezervirala pravočasno, v težavah pa so se znašli tisti, ki so se za obisk tekme odločili v zadnjem trenutku. Precej visoke pa so tudi cene pijače v navijaških conah.

Tekme evropskega nogometnega prvenstva se odvijajo v Berlinu, Kölnu, Münchnu, Frankfurtu, Hamburgu, Dortmundu, Leipzigu, Gelsenkirchnu, Stuttgartu in Düsseldorfu.

Slovenija je prvo tekmo skupinskega dela proti Danski odigrala v Stuttgartu, v četrtek pa sledi pravo navijaško romanje v München. Najbolj oddaljena za nas pa je tekma proti Angliji, ki bo 25. junija v Kölnu. Ta je od Ljubljane oddaljen 1.000 kilometrov.

Allianz Arena je od slovenske prestolnice oddaljena približno 445 kilometrov, tako da bodo mnogi to pot opravili v v enem dnevu. Če pa je kdo od navijačev vstopnico kupil v zadnjem trenutku oziroma po dobri tekmi naših fantov proti Danski, bo pri rezervaciji nastanitve zagotovo segel krepko v žep.

Hiter pogled na Booking razkriva, da boste za nočitev po tekmi, torej z 20. na 21. junij, odšteli najmanj 200 evrov (cena za dve osebi). To so nastanitve, ki so precej oddaljene od centra mesta, cene pa gredo z boljšo lokacijo in boljšo oceno nastanitve seveda krepko navzgor.

Allianz Arena je sicer na severu mesta, navijaška cona, kjer je na voljo tudi ogled vseh tekem, pa je v Olympiaparku, ki sprejme okoli 25.000 ljudi. Po zapolnjeni kapaciteti vstop zaprejo. Na žalost se navijaška cona odpre šele ob 13. uri, slovenska tekma proti Srbiji pa je na sporedu ob 15. uri, zato bo obisk parka še pred tekmo precejšnji logistični zalogaj.

Za slovenske navijače so pomembne še cene nastanitev v Kölnu. Če predpostavljamo, da boste prespali le eno noč, in sicer po tekmi, se cene prav tako začnejo pri okoli 200 evrov. A Booking ob tem opozori, da 77 odstotkov nastanitev za izbrane datume ni več na voljo.

Kaj pa pijača?

Za točeno nemško pivo boste v baru ali pubu odšteli okoli 4,7 evra, za gazirano pijačo, kot je kokakola, okoli tri evre, za obrok v cenovno dostopni restavraciji pa okoli 15 evrov. Cena pijače je na stadionu precej višja – za pivo boste odšteli sedem evrov, tukaj pa je še kavcija v višini dveh evrov ob prejemu kozarca. Malo pivo (0,3l) v navijaški coni medtem stane štiri evre.

Cene piva v navijaški coni
Foto: SK

Če pa niste ravno med ljubitelji piva in raje izberete aperol spritz, vas bo ta v navijaški coni stal od osem do deset evrov.

Seveda je to prvi nastop Slovenije na evropskem prvenstvu po 24 letih, zato pri visokih cenah morda malce lažje zamižimo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje