Trump zavrača še eno soočenje: Prepozno, glasovanje se je že začelo

Svet 21. Sep 202419:09 > 22:08 1 komentar
Donald Trump
Foto: REUTERS/Brian Snyder

Možnosti, da bomo priča še enemu soočenju med Kamalo Harris in Donaldom Trumpom, za zdaj ni. Po tem, ko so v demokratskem taboru sprejeli povabilo televizije CNN na soočenje 23. oktobra, so možnost ponovnega nastopa odbili republikanci. Kot pravi njihov kandidat, je za soočanje prepozno, saj so se predčasne volitve ponekod že začele.

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je sprejela povabilo televizije CNN na še eno predvolilno soočenje, ki ga televizija načrtuje 23. oktobra. “Podpredsednica Harris je pripravljena na še eno priložnost, da si deli oder z Donaldom Trumpom,” so sporočili iz demokratske kampanje. V izjavi so še dodali, da Trump ne bi smel imeti težav s privolitvijo za še eno soočenje.

Kot so navedli pri CNN, so kandidatoma ponudili format soočenja, ki bi bil zelo podoben junijskemu soočenju Trumpa in takratnega demokratskega kandidata Joeja Bidna. Kandidata bi tako 90 minut odgovarjala na vprašanja moderatorjev, v studiu pa ne bi bilo občinstva. V sporočilu sicer ni pojasnjeno, ali bodo tudi tokrat ugašali mikrofone kandidatu, ki ni na vrsti za odgovor. “Menimo, da bi Američanom koristilo drugo soočenje med predsedniškima kandidatoma,” so ob tem še zapisali predstavniki televizije.

Po zeleni luči demokratov se je čakalo na odgovor iz Trumpovega tabora. Njihov tiskovni predstavnik pa je CNN preusmeril na objavo bivšega predsednika na njegovem družbenem omrežju Truth Social, kjer je Trump prejšnji teden zapisal, da tretjega soočenja ne bo.

Donald Trump, Kamala Harris, volitve, zda, soočenje, rokovanje
Foto: PROFIMEDIA

Nekaj ur za tem je sledil direkten Trumpov odgovor. “Problem še enega soočenja je v tem, da se je glasovanje že začelo,” je dejal na zborovanju v Severni Karolini in s tem spomnil na petkov začetek predčasnega glasovanja v nekaterih zveznih državah. Republikanec je odziv izkoristil še za kritiko Kamali Harris. “Ker močno izgublja, se želi tik pred volitvami soočiti na CNN,” je dejal Trump.

Če si v republikanskem taboru ne bodo premislili, bo tako za aktualnima kandidatoma le eno predvolilno soočenje, ki ga je prejšnji teden gostila televizija ABC. Trump ima sicer v žepu soočenje več od Harris. CNN je junija že gostil predsedniško soočenje med Trumpom in Joejem Bidnom. Aktualni predsednik se je na soočenju odrezal zelo slabo, slab nastop pa je podžgal pozive in prizadevanja, ki so privedli do Bidnovega odstopa in prihoda Kamale Harris.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje