Kamala Harris podrla še en rekord pri zbiranju donacij

Svet 28. Jul 202420:19 3 komentarji
Ameriška podpredsednica in najverjetnejša kandidatka za predsednico ZDA Kamala Harris govori med svojim prvim zborovanjem v mestu Milwaukee v zvezni državi Wisconsin
(Foto: PROFIMEDIA)

V tednu, odkar je ameriška podpredsednica Kamala Harris vstopila v volilno tekmo kot najverjetnejša predsedniška kandidatka demokratov, naj bi njena ekipa za volilno kampanjo zbrala že 200 milijonov dolarjev (183 milijonov evrov) prispevkov.

Volilna kampanja podpredsednice ZDA Kamale Harris je danes sporočila, da je v tednu, odkar je Harris vstopila v volilno tekmo kot najverjetnejša predsedniška kandidatka demokratov, zbrala 200 milijonov dolarjev (183 milijonov evrov). Dve tretjini prispevkov naj bi prišlo od tistih, ki so donirali prvič, so pojasnili v njeni ekipi.

V kampanji so znesek označili za rekorden in poudarili, da je to “še dodaten dokaz izjemne podpore” med demokrati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“V tednu, odkar smo začeli, je Kamala Harris zbrala 200 milijonov dolarjev. 66 odstotkov tega je od novih donatorjev. Prijavili smo 170.000 novih prostovoljcev,” je na družbenem omrežju X objavil namestnik vodje kampanje Rob Flaherty.

Harris na polno zagnala svojo kampanjo

Ameriški predsednik Joe Biden je prejšnjo nedeljo sporočil, da se ne bo potegoval za drugi predsedniški mandat, in izrekel podporo 59-letni Harris, ki je v naslednjih dneh dobila, ne le podporo večine uglednih demokratov, ampak tudi že večine delegatov za uradno potrditev predsedniškega kandidata demokratske stranke na konvenciji avgusta v Chicagu.

Harris je tudi na polno zagnala svojo kampanjo in že podrla rekorde v zbiranju denarja za kampanjo. Republikanski tekmec Donald Trump, ki skuša na različne načine politično napasti Harris, jo je ta konec tedna označil za “noro liberalko” in “propadlo podpredsednico”.

“Predsedovanje Kamale Harris pomeni še štiri leta ekstremizma, šibkosti, neuspeha, kaosa in verjetno tretje svetovne vojne,” je dejal na sobotnem predvolilnem shodu v Minnesoti.

Različne ankete, izvedene v preteklem tednu, kažejo, da sta Harris in Trump skoraj izenačena, kar kaže, da je pričakovati tesen boj v zadnjih sto dneh do predsedniških volitev 5. novembra, je poročala tiskovna agencija Reuters.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje