Kamala Harris za Fox News: Donald Trump je potencialni diktator

Svet 17. Okt 202407:44 > 09:24 0 komentarjev
Kamala Harris
Kamala Harris (Foto: PROFIMEDIA)

Demokratska kandidatka Kamala Harris je v intervjuju za Fox News, ki je sicer bolj naklonjen republikancem, odločno zagovarjala svoja stališča. Medtem se je republikanski predsedniški kandidat Donald Trump v odgovoru na očitke, da želi ukiniti zunajtelesno oploditev, označil za "očeta zunajtelesne oploditve".

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je v sredo podala svoj prvi intervju za televizijo Fox News, ki je sicer naklonjena republikancem.

Pogovor je izkoristila za ostre napade na svojega protikandidata Donalda Trumpa in med drugim dejala, da njeno vodenje države ne bo zgolj nadaljevanje mandata trenutnega predsednika Joeja Bidna.

Komentatorji televizije Fox so jo po intervjuju  kritizirali, ampak ji obenem priznali pogum, da je prišla na njihovo televizijo. Trumpa si denimo na liberalni televiziji MSNBC ni mogoče zamisliti, saj se republikanski kandidat izogiba tudi bolj neopredeljenim medijem, kot je televizija CBS.

Harris je v pogovoru za Fox News večkrat ponovila, da je Trump potencialen diktator, ki želi zapirati domače politične nasprotnike, kar je doslej tudi sam večkrat povedal na televiziji Fox.

Predsedniška kandidatka se je izognila jasnim odgovorom na vprašanja glede krize z nezakonitim priseljevanjem v ZDA in stališč do transspolnih oseb, odgovore je obračala v smer kritik na račun Trumpa. Ponavljala je, da bo vedno sledila zakonom.

Dejala je še, da njeno vodenje države ne bo le nadaljevanje politike sedanjega predsednika ZDA Joeja Bidna, vendar pri tem bistvenih razlik ni izpostavila.

Predvsem pa je poudarjala, da jo podpirajo številni republikanci, tudi člani nekdanje Trumpove vlade, česar gledalci televizije Fox News ne slišijo.

Pred intervjujem je imela v Pensilvaniji dogodek z volilci, pri čemer jo je spremljalo okrog 100 sedanjih in nekdanjih politikov republikanske stranke. Harris je izpostavila, da namerava v svoji vladi imeti republikanskega člana kabineta, med svetovalci pa tudi konservativne strokovnjake.

Pravica do splava
Foto: PROFIMEDIA

Trump se je označil za očeta zunajtelesne oploditve

Medtem se je republikanski predsedniški kandidat Donald Trump v sredo v odgovoru na očitke, da želi ukiniti zunajtelesno oploditev, označil za “očeta zunajtelesne oploditve”. Trump, ki v podpori med volivkami zaostaja za Harris, se je na javni tribuni v Georgii soočil samo z ženskami. Nato je na Floridi nagovoril še Latinoameričane.

V odgovoru na očitke, da je z imenovanjem treh konservativnih vrhovnih sodnikov omogočil prepovedi splava v konservativnih zveznih državah ZDA, je Trump vztrajal, da je bila odločitev vrhovnega sodišča o ukinitvi zagotovljene pravice do umetne prekinitve nosečnosti dobra, obenem pa, da so zakoni nekaterih zveznih držav proti splavu preostri.

Donald Trump pleše na odru v Filadelfiji
Foto: REUTERS/David Muse

Na javni tribuni televizije Fox News je pred ženskim občinstvom vztrajal tudi pri trditvi, da je vrhovno sodišče z vrnitvijo odločanja o splavu na raven zveznih držav rešilo spore, ki so se vlekli desetletja.

Demokratska predsedniška kandidatka Harris je v objavi na omrežju X zatrdila, da je situacija ravno obratna. “O čem govori? Njegove prepovedi splava so že ogrozile dostop do posega, njegova lastna platforma pa govori o ukinitvi zunajtelesne oploditve. Raje naj prevzame odgovornost za to, da vsaka tretja Američanka živi v zvezni državi, kjer je splav prepovedan,” je zapisala.

Vprašanje pravice do splava je poleg gospodarstva in priseljevanja na vrhu seznama prioritet ameriških volivcev in predvsem volivk, ki večinoma podpirajo Harris.

Trump se je nato na Floridi udeležil še javne tribune v organizaciji televizije Univision, ki oddaja v španskem jeziku, in nagovarjal zlasti latinskoameriške volivce, ki bi lahko v zelo tesni tekmi odigrali pomembno vlogo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!