Kamalo Harris vendarle podprla še Barack in Michelle Obama

Svet 26. Jul 202411:41 1 komentar
Klic zakoncev Obama in Kamale Harris
Foto: Harris for President Campaign via REUTERS

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova žena Michelle sta podprla kandidaturo Kamale Harris za predsednico. Nastal je približno minuto dolg videoposnetek, ki prikazuje zasebni telefonski pogovor med zakoncema in podpredsednico ZDA.

“Kličeva, da bi ti povedala, da Michelle in jaz ne bi mogla biti bolj ponosna, da te lahko podpreva in narediva vse, kar je v najinih močeh, da te spraviva čez te volitve in v Ovalno pisarno,” je v telefonskem pogovoru s Kamalo Harris dejal nekdanji ameriški predsednik Barack Obama.

“Ponosna sem nate. To bo zgodovinsko,” pa je dodala nekdanja prva dama Michelle Obama.

Kamala Harris se jima je zahvalila za podporo in dolgoletno prijateljstvo. “O, moj bog, Michelle, Barack. Hvala obema. To mi veliko pomeni. Tudi zabavali se bomo,” je dejala z nasmeškom.

Iz štaba Kamale Harris so sporočili, da so posneli dejanski klic in da ni šlo za uprizoritev, poroča Reuters.

Harris je v tekmo stopila po umiku ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki mu je vse od neuspešne prve debate z Donaldom Trumpom kazalo precej slabo. Podpredsednica ZDA hitro pridobiva podporo donatorjev, zvezdnikov in vidnih demokratov, manjkala je le še podpora zakoncev Obama.

Obama je namreč sprva ni podprl, čeprav je Biden to storil že na dan umika. Nekdanji ameriški predsednik naj ne bi želel vplivati na stranko, ki je bila še sredi odločanja, kdo bi bil najboljši novi demokratski kandidat oziroma kandidatka. A Kamala Harris je po javnomnenjski raziskavi CNN v slabem tednu naredila nekaj pomembnih premikov, s Trumpom pa sta precej izenačena.

Obama, prvi temnopolti predsednik ZDA, sicer ostaja ena najbolj priljubljenih osebnosti v demokratski stranki še več kot 10 let po zadnji izvolitvi, še piše Reuters.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje