Kar 42 ur je bil ujet v dvigalu bolnišnice: “Spraševal sem se, ali bom umrl”

Svet 17. Jul 202418:25 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V Indiji odmeva primer Ravindrana Nairja, ki je v soboto popoldne med obiskom bolnišnice vstopil v dvigalo in v njem ostal ujet 42 ur. Po dogodku je vlada suspendirala tri tehnike in sprožila preiskavo.

V Indiji je moški ob obisku bolnišnice več kot 42 ur ostal ujet v bolnišničnem dvigalu. Ravindran Nair je v soboto med obiskom zdravnika namreč ugotovil, da je doma pozabil svoje krvne izvide, zato se je vrnil ponje. Zdravnika je navadno obiskal skupaj z ženo, ki dela v bolnišnici, zato sta uporabljala dvigalo za zaposlene. V soboto je prvič uporabil dvigalo za obiskovalce.

Nair je po poročanju BBC skušal priklicati urgentno številko, izpisano v dvigalu, a se v urgentnem centru na pozive niso odzvali. Prav tako je skušal priklicati svojo ženo in nekaj drugih ljudi, a mu ni uspelo vzpostaviti telefonske linije. “Začel sem paničariti in tolči po vratih. V tistem mi je telefon padel na tla in nehal delati,” je dejal.

Njegovi sorodniki so sprva mislili, da je v službi, kasneje pa so se po pomoč obrnili na policijo.

“Kričal sem in klical na pomoč. Z rokami sem skušal odpreti vrata. V dvigalu je nehala delovati luč. Na srečo sem imel dovolj zraka,” je dejal. V enem delu dvigala je spal, v drugem pa opravljal potrebo.

dvigalo
Profimedia

Pomirilo ga je recitiranje poezije

Ob tem se je spomnil tudi, da bi moral vzeti zdravila za uravnavo srčnega tlaka. A pri sebi ni imel vode, s katero bi jih poplaknil.

Po urah, ki jih je prebil v dvigalu, ni več vedel, kateri del dneva je. “Spraševal sem se, ali bom umrl v dvigalu. Skrbelo me je za ženo in otroke, pomislil sem tudi na svoje pokojne starše. Potem pa sem se odločil, da bom močnejši, in si rekel, da moram premagati to strašno preizkušnjo,” je dejal. Pomirilo ga je recitiranje poezije, ki jo je napisala njegova žena.

Po osvoboditvi so ga morali hospitalizirati zaradi dehidracije in bolečin v križu, zaradi katerih je trpel že pred tem. Po dogodku je vlada suspendirala tri tehnike in sprožila preiskavo. Tamkajšnji minister za zdravje se je Nairju opravičil za dogodek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!